18/04/2024

Ήταν ο Tyson εκπαιδευμένος για να κερδίσει τον Ali;

Είναι κάποιες πυγμαχικές ιστορίες που γίνονται μύθοι μέσα στα χρόνια όμως δεν παύουν να συζητιούνται μεταξύ των φανς του επαγγελματικού μποξ.


Μία απ’αυτές τις μίνι ιστορίες είναι κι αυτή του πυγμαχικού στυλ που «κληρονόμησε» ο Cus D’ Amato τον Mike Tyson. Πολλοί λένε πως το συγκεκριμένο στυλ ο κορυφαίος για πολλούς προπονητής στην ιστορία του μποξ το μετέφερε στον «Iron Mike» με μαθηματική ακρίβεια, καθώς πίστευε ότι ήταν αυτό που… γύμνωνε όλα τα τρωτά σημεία του Muhammad Ali!

Μπορεί ο Ali και το Tyson να έχουν πολλά χρόνια διαφορά και ο καθένας να διέπρεψε σε μιαν άλλη εποχή όμως ένας βίντεο από το μακρινό 1970 είναι αυτό που… ανάβει τις συζητήσεις στα πυγμαχικά forums. Στο συγκεκριμένο βίντεο που συχνά πυκνά προβάλει το ESPN ο μεγάλος Ali συζητάει και «παίζει» με τον προπονητή του Tyson και τη στιγμή που ξεκινούν να παίξουν ο δεύτερος παίρνει γκαρντ… καρμπόν με αυτή που θα έπαιρνε ο Tyson πολλά χρόνια μετά και φανερώνει στον Ali πως μπορεί κάποιος μποξέρ να τον κερδίσει.

Μπορεί ο Cus D’ Amato να μην προπόνησε ποτέ τον Ali όμως πολλές φορές, ακόμη κι όταν ο Tyson έδειξε ότι μπορεί να κάνει το μεγάλο «μπαμ» είχε πει ότι από τον πρώτο δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ καλύτερος επαγγελματίας πυγμάχος! Αξίζει, λοιπόν να ρίξτε μια ματιά στα δύο βίντεο και να συνεχίσετε κι εσείς το… μύθο που κρατάει κοντά στα 30 χρόνια πλέον.