29/03/2024

Έχει την μέθοδο του Προκρούστη!!

«Ο Προκρούστης υποδυόταν το ξενοδόχο. Είχε στήσει δυο κρεβάτια στο δρόμο που οδηγούσαν για την Αθήνα, το  ένα ήταν μακρύ και το άλλο κοντό. Οι άνθρωποι δε χωρούσαν σε κανένα κρεβάτι. Ο Προκρούστης τότε αποκαθιστούσε τις «ισορροπίες», καθώς τραβούσε ή χτυπούσε με σφυρί τους κοντούς για να προσαρμοστούν στο μήκος του κρεβατιού και ακρωτηρίαζε τα επάνω ή κάτω άκρα του σώματος των ψηλών με τον ίδιο σκοπό».

Αυτή την μέθοδο ακολουθεί και ο Floyd Maywether… «Τεντώνει» σωματικά και νευρικά τους αντιπάλους του και έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα… « Χτυπάει σαν φορτηγό», « θα κυνηγήσει το ένα χτύπημα και θα τον ταβλιάσει»… Τέτοια σχόλια ακούγαμε πριν τον αγώνα, για τον φιλόδοξο Canelo, ωστόσο για να γίνουν τα παραπάνω, θα πρέπει κάποιος να πετύχει τον Floyd! Δώδεκα γύρους, ζήτημα αν έφαγε πάνω από 4 με 5 γεμάτα χτυπήματα!!!

Αντιθέτως κάθε φορά που ανοιγόταν ο νεαρός κοκκινομάλλης, δεχόταν σωρεία χτυπημάτων. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποδεικνύει για πολλοστή φορά, πόσο «εγκεφαλικό» είναι το μποξ. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, είτε τα σωματικά προσόντα. Το μυαλό και η εμπειρία «παίζουν μπάλα» και εκεί ο Maywaether είναι άπιαστος… Όσο γι’ αυτούς που τον χλεύαζαν… next time!!!