20/04/2024

Έτσι θα πετύχεις το σωστό κροσέ

Συμβουλευτήκαμε την γνώμη του έμπειρου προπονητή Βασίλη Οικονόμου για το πως κάποιος μπορεί να επιτύχει το ιδανικό κροσέ στην πυγμαχία. Μερικά tips και μερικά λάθη που θα πρέπει να αποφύγεις, μπορούν να κάνουν το κροσέ σου… σκληροπυρηνικό.

Το σωστό κροσέ θέλει τον σωστό κόουτς. Στο Fight Academy θα τον βρεις!

 

13348671_10208406937164112_1646601817_n

 

  • Στο σωστό κροσέ όπως και σε όλα τα χτυπήματα η κίνηση ξεκινάει πάντα από το σώμα καταλήγοντας στο χέρι.

  • Ένα σημαντικό στοιχείο είναι προπονητικά να μαθαίνουμε το κροσέ «ορθά» δηλαδή με μικρό άνοιγμα του χεριού στον αγκώνα (περίπου 90 μοίρες) να φέρνουμε τον αγκώνα παράλληλα με το χέρι δηλαδή πίσω από τη γροθιά. Ασφαλώς και αγωνιστικά κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές που απαιτούνται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αντίπαλου.

  • Από τα πιο διαδεδομένα λάθη που κάνουν οι πυγμάχοι είναι στην τροχιά που δίνουν στο χτύπημα τους. Με κίνητρο την ανυπομονησία τους να χτυπήσουν γρήγορα δυνατά παίρνουν φόρα, με το χέρι να ξεκινάει την τροχιά του πίσω από το σώμα του αθλητή που το εκτελεί, πολύ ανοιχτά ή ακόμα και με κίνηση από κάτω προς τα πάνω. Ο πυγμάχος θα πρέπει να πειθαρχήσει σε μια πιο μικρή τροχιά από τα πρώτα του βήματα ξεκινώντας το χτύπημα από το ύψος του προσώπου του και διαγράφοντας μια πορεία ελλειπτική μέχρι το στόχο χωρίς σκαμπανεβάσματα της γροθιάς τα οποία μειώνουν πολύ την δύναμη αυτής. Έτσι με τον καιρό θα μάθει να κτυπάει πολύ δυνατά μέσα στα πλαίσια του ορθού κροσέ.