25/04/2024

Άκυρο στην WBC από τον Canelo για την μάχη με τον Golovkin

Όταν ο Canelo συναντήσει τον Golovkin μέσα στο ρινγκ στην πολυαναμενόμενη μάχη τους στις 16 Σεπτεμβρίου, ο GGG θα έχει μαζί τους και τις τρεις ζώνες του από την WBC, την IBF και την WBA.


Όμως, σε περίπτωση που κερδίσει ο Canelo την μάχη, θα κατακτήσει τις δύο τελευταίες και όχι την πρώτη με δική του απόφαση.

«Είμαι πολύ περήφανος που μάχομαι γι’ αυτές τις σημαντικές ζώνες. Θα είναι η καλύτερη πυγμαχική μάχη της χρονιάς και ξέρω ότι όλοι οι φανς από το Μεξικό και όχι μόνο, θα με δώσουν να υπερασπίζομαι τις δικές μου ζώνες και να κατακτώ αυτές της WBA και της IBA» είπε ο Μεξικάνος σε μια πρόσφατη συνέντευξη του αφήνοντας έξω την ζώνη της WBC.

Αιτία, μια συνεχής κόντρα που έχει με την συγκεκριμένη ομοσπονδία. Ο Canelo είχε κερδίσει την ζώνη της WBC από τον Cotto και την είχε υπερασπιστεί με τον Khan όμως μετά η ομοσπονδία διόρισε υποχρεωτικό διεκδικητή τoν Golovkin και όταν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν και ο Canelo δεν ήθελε να τον αντιμετωπίσει η ομοσπονδία τον ανάγκασε να αφήσει την ζώνη.

Αυτός με τη σειρά αρνούμενος την συμμετοχή της WBC στις μάχες του με τον Chavez και τον GGG της αρνείται και ένα σημαντικό ποσοστό από την αμοιβή του.