19/04/2024

Όταν το WWE αποφάσισε να κάνει αληθινούς αγώνες, προκάλεσε μία καταστροφή

Το WWE (WWF) η αλλιώς επαγγελματικό wrestling στηρίζεται κυρίως στο σόου παρά στην ρεαλιστική μάχη. Είναι κάτι σίγουρα δύσκολο και επίπονο για τους συμμετέχοντες ωστόσο ουδεμία σχέση έχει με τα combat sports. 


Το 1998 το promotion πήρε μία τρελή απόφαση. Να διεξάγει τουρνουά με τους μαχητές να παίζουν αληθινό ξύλο. Οι όροι ήταν μόνο χέρια και take downs ενώ απαγορεύονταν κλωτσιές και υποταγές. Τρεις γύροι από ένα λεπτό ενώ από πέντε πόντους έπαιρνε αυτός που θα προσγείωνε μία δυνατή μπουνιά ή ένα take down. Το knock down ήταν 10 πόντοι και τελείωνε το ματς απευθείας μόνο με νοκ άουτ.

Η διοργάνωση έφερε το όνομα  ‘Brawl For All’  και επρόκειτο για μία καταστροφή. Κάκιστη τεχνική και παιχνίδια χωρίς θέαμα με φόντο τα 100.000 δολάρια που θα έπαιρνε ο νικητής. Μέσα στο συνονθύλευμα αυτό ξεχώρισε ο  Bart Gunn που κέρδισε κατά σειρά Dr. Death, The Godfather και τον Bradshaw.

Το promotion πήρε…αέρα και ανακοίνωσε πως το αστέρι του θα μπει σε αγώνα πυγμαχίας με τον Eric’Butterbean’ Esch στο  Wrestlemania 15 το 1999. Το πως κατέληξε αυτό το ματς, απέδειξε πως η μετάβαση από το professional wrestling στα μαχητικά αθλήματα, μοιάζει δύσκολη.