19/04/2024

Λιναρδάτου: «Ο τίτλος να έρθει στην Ελλάδα, το ’19 θέλω την Taylor»

Παίζει το πιο ελκυστικό μποξ, δεν χορταίνεις να την βλέπεις και την Κυριακή στο ΔΑΪΣ θα την δούμε να διεκδικεί παγκόσμιο τίτλο της WBO. Κυρίες και κύριοι η Χριστίνα Λιναρδάτου.


Μόλις μερικές ώρες πριν από τον αγώνα της στο GOW- WLF, η «Μέδουσα» μίλησε στο Fightsports για το μεγάλο ματς, που ομολογουμένως περιμένει με ανυπομονησία το μαχητικό κοινό της χώρας μας…

Αγώνας στην Ελλάδα και μάλιστα εξαιρετικά σημαντικός. Τα συναισθήματά σου;

«Είμαι υπερήφανη που ως Ελληνίδα επαγγελματίας πυγμάχος θα διεκδικήσω τον παγκόσμιο τίτλο της WBO στα super lightweight.

Η WBO είναι μία εκ των κορυφαίων επαγγελματικών ομοσπονδιών παγκοσμίως και το γεγονός ότι θα έρθει στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για μένα ως αθλήτρια όσο και για τον χώρο της ελληνικής επαγγελματικής πυγμαχίας. Η ζώνη αυτή πάει σε άλλα επίπεδα που πριν χρόνια ούτε καν τα είχαμε φανταστεί.

Η χαρά μου είναι απερίγραπτη και η ευκαιρία που μου δίνεται να διεκδικήσω για δεύτερη φορά έναν παγκόσμιο τίτλο με γεμίζει με ευθύνη να φέρω εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο.»

Πώς καταφέρατε να φέρετε ένα τέτοιο ματς στη χώρα μας;

«Αυτή τη στιγμή, και αφού κατέκτησα την WBC International στις ΗΠΑ, βρίσκομαι μέσα στη δεκάδα των rankings όλων των μεγάλων επαγγελματικών ομοσπονδιών (WBC,WBO,WBA,IBF), γεγονός που μου δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσω αυτόν τον τίτλο. Απο κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι θέμα υψηλών γνωριμιών και διασυνδέσεων. Οι μάνατζερ μου Brian Kohen και Μανώλης Λαβδάκης έκαναν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο αγώνας αυτός να γίνει πραγματικότητα.»

Εφόσον πάνε όλα καλά, θα σε δούμε ξανά στην Ελλάδα ή ακολουθούν μόνο ματς στο εξωτερικό;

«Ολα αυτά μαζί! Σίγουρα θα ξαναπαίξω στην Ελλάδα, επιδιώκοντας την υπεράσπιση του τίτλου μου (εφόσον όλα πάνε καλά). Τα ματς στο εξωτερικό, όμως, είναι ο κυριότερος στόχος μου.

Θέλω να αντιμετωπίσω την Katie Taylor μέσα στο 2019, καθώς επίσης και την Serrano και την Mikaela Mayer.

Πιστεύω ότι αυτά τα superfights θα απογειώσουν την καριέρα μου και θα κερδίσω πολλά χρήματα ως αμοιβή. Πάντως, ο συνδυασμός Ελλάδας και εξωτερικού είναι κάτι που θα μου άρεσε πάρα πολύ.»

Ο κόσμος ενθουσιάστηκε με το γεγονός ότι θα σε δει να παίζεις στο GOW. Έχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φαν;

«Φυσικά και έχω! Λοιπόν, 24 Μαρτίου διεκδικώ τον παγκόσμιο τίτλο για την νούμερο ένα θέση στην παγκόσμια κατάταξη, γράφοντας ιστορία για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι φαν της πυγμαχίας πρέπει να είναι όλοι εκεί στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια και αποδεικνύοντας ότι αγαπούν την επαγγελματική πυγμαχία και θέλουν να ξαναδούν κάτι παρόμοιο να γίνεται στην Ελλάδα.

Να είστε όλοι εκεί δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα και εγώ με τη σειρά μου δίνω την υπόσχεση ότι και αυτός ο τίτλος θα έρθει και θα μείνει εδώ, στη χώρα όπου γεννήθηκε η πυγμαχία.»

Υπενθυμίζουμε πως η Χριστίνα Λιναρδάτου με ρεκόρ 10-1 θα παίξει με την αήττητη Kandi Wyatt από τον Καναδά που μετράει οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

M.N.