03/05/2024

Το Wilder – Povetkin είναι το Rocky 4… ανάποδα!

Και οι δύο πλευρές είναι απολύτως σύμφωνες για το παιχνίδι, οπότε μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι! Ο Alexander Povetkin στον δρόμο προς την …εκδίκηση μετά την ήττα από τον Wladimir Klitschko έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και το μόνο που του απομένει τώρα είναι η μάχη κόντρα στον Deontay Wilder για να κοιτάξει ξανά τον Ουκρανό στα ματιά και να ζητήσει τη ρεβάνς από την ήττα της Μόσχας, εφόσον φυσικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής κερδίσει τον Tyson Fury.

Από την άλλη πλευρά ο Wilder είναι καταστροφέας. Ό,τι… χτυπάει το διαλύει και είναι καιρός να παίξει το μεγάλο παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι που θα κάνει τη μάχη του με τον Klitschko για τον τίτλο του καλύτερου heavyweight μονόδρομο. Και φυσικά μιλάμε για το ματς της χρονιάς αυτό μεταξύ του Αμερικανού αθληταρά κόντρα ρώσικη ψυχή του Povetkin.

Σαν ταινία μοιάζει το σενάριο και ειδικά όταν πρόκειται για τη σύγκρουση της Ρωσίας με την Αμερική τότε το θέμα πουλάει και πουλάει πολύ παγκοσμίως. Όπως είχε πουλήσει κάποτε και το Rocky 4 όταν ο Balboa πήγε στην Σοβιετική Ένωση για να εκδικηθεί το θάνατο του Creed κόντρα στον κακό Ρώσο Ivan Drago.

Στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. O Wilder έχει το ρόλο του… κακού. Του μποξέρ που χτυπάει και διαλύει και είναι αήττητος και διψάει συνεχώς για να καταστρέφει. Το μαρτυράει και το ρεκόρ του αφού σε 35 αγώνες έχει 34 ΚΟs. Και πραγματικά όταν χτυπάει ο Wilder τα πράγματα είναι άσχημα. Για δείτε:

https://www.youtube.com/watch?v=F2-UrjITaSc

Όσον αφορά τον Alexander Povetkin είναι ο τίμιος παικταράς που όμως για να κερδίσει κοπιάζει κιόλας, ενώ έχει χάσει και μάλιστα από τον πιο… κακό απ’όλους! Ο Ρώσος αν μη τι άλλο σε όλους του τους αγώνες μάχεται σαν παλαβός για να πάρει τη νίκη και φυσικά ανοίγεται και τρώει ξύλο. Σαν ερασιτέχνης μποξέρ δεν είχε αφήσει τίποτα χωρίς να το κάνει χρυσό και σαν επαγγελματίας ήταν αυτός που με το… καλημέρα έπρεπε να σπάσει το κατεστημένο του «Klits». Δεν τα κατάφερε και τώρα ψάχνει τη δεύτερη ευκαιρία μία ευκαιρία που πρέπει να την κάνει να του αξίζει!