19/04/2024

Τελικά…μήπως μπορεί να παίξει με τον Floyd o McGregor;;;

ekptosiΌσοι ασχολούνται καιρό με το ΜΜΑ γνωρίζουν ότι το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Floyd Mayweather με τον Conor McGregor, εκτός UFC, είναι απίθανο αφού η ΜΜΑ διοργάνωση «δένει» πάντα τους αθλητές της ώστε να μην μπορούν να αγωνιστούν σε άλλο μαχητικό σπορ αν δεν το επιτρέψει η ίδια. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αθλητών που το …σκέφτηκαν για λίγο στο παρελθόν και ο Dana White έκλεισε την πόρτα.

Πριν λίγους μήνες όμως ο John S. Nash από το Bloodyelbow.com έγραψε ένα ενδιαφέρον άρθρο που περιέγραφε ένα αρκετά πολύπλοκο και δύσκολο – έως απίθανο τρόπο για να μπορέσει ο Conor να απεμπλακεί από το UFC και να αντιμετωπίσει τον Floyd Mayweather σε αγώνα πυγμαχίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε μια σειρά από βήματα που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο Ιρλανδός για να το πετύχει αυτό και ξέρετε ποιο ήταν το πρώτο βήμα;

Βέβαια για όσους βιάζονται να το κλείσουν το παιχνίδι, ο ίδιος ο δημοσιογράφος γράφει στο άρθρο πόσο δύσκολο είναι να γίνει όλη η διαδικασία. Ο Conor πρέπει αφού κλείσει το παιχνίδι με τον Floyd να περάσει ένα σωρό από νομικά εμπόδια που θα του βάλει το UFC τα οποία μπορεί να πάρουν μήνες ή και χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσουν.

johnys-personal-trainingΑφού κλείσουν το παιχνίδι και πριν το UFC κινηθεί δικαστικά, ο Conor θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το γεγονός ότι είναι πυγμάχος πια (στην Καλιφόρνια τουλάχιστον) για να εκμεταλλευτεί το νόμο του Άλι που δεν υπάρχει στο ΜΜΑ. Αν πάει αυτό υπερ του, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια… συγκεκριμένη τρύπα, ας πούμε, στην νομοθεσία της Καλιφόρνια, αν δεν την έχει καλύψει το UFC ήδη, για να απαλλαγεί από το συμβόλαιο.  Αυτό μπορεί να πάρει πολύ καιρό για να τελεσιδικήσει. Αν κερδίσει το συμβόλαιο του με το UFC ακυρώνεται και είναι ελεύθερος ομως μέχρι τότε το UFC μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά όπλα για να μην γίνει ο αγώνας, να τον πάει στα δικαστήρια εκείνο για διαφυγόντα κέρδη, να του προσφέρει αγώνα στο UFC την ίδια περίοδο και αν αρνηθεί να του παγώσει το συμβόλαιο  κ.α.

Δηλαδή ο McGregor θα πρέπει να περάσει από ένα σωρό τρύπες και εμπόδια που θα του βάλει το UFC και το τέλος δεν μπορώ να το ξέρω αλλά το σίγουρο είναι ότι η WME IMG θα το τραβήξει στα άκρα όσο πάει. Ακόμη και όλα τα δικαστήρια τον δικαιώσουν σε ολα τα θέματα (πράγμα δύσκολο) μπορεί να έχει κρατήσει τόσο η διαδικασία που να μην αξίζει οικονομικά να χάσει τοσο καιρό στα δικαστήρια.

Ήδη πολύς κόσμος υποψιάζεται ότι η άδεια πυγμάχου βγήκε ως απάντηση στην αφαίρεση της ζώνης του από το UFC, η ότι απλά είναι για να γίνεται κουβέντα.

Το ίδιο υποστήριξε και ο κολλητός του Mayweather και CEO των mayweather promotions,  Leonard Ellerbe, που υποστήριξε στο ESPN ότι είναι παιχνίδι του Conor για να πάρει πιο πολλούς οπαδούς και ότι αφεντικό του είναι ο White και θα κάνει ότι του πει αυτός.