09/08/2020

Τα τέσσερα βασικά κεφάλαια μίας προετοιμασίας ενός πυγμάχου

Αυτά τα τέσσερα κεφάλαια πρέπει να είναι καθημερινότητα σου

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

Η εξάσκηση είναι το παν για να ανέβει επίπεδο ένας πυγμάχος και εμείς παρακάτω θα δούμε τα τέσσερα βασικά κεφάλαια μίας προπόνησης στο μποξ.

Η πυγμαχία είναι ένα από τα πιο απαιτητικά σπορ και η προπόνηση θα είναι επίπονη και εκτός ορίων. Όσο περνάει ο καιρός όμως και ο ασκούμενος θα μπαίνει στο κλίμα, η προπόνηση θα γίνει πιο…φιλική. 

Τζόκινγκ

Το τζόκινγκ είναι κοινή συνισταμένη για όλα τα σπορ. Δεν νοείται αθλητής που δεν πηγαίνει για τρέξιμο. Πέρα από το κομμάτι της υγείας, το τρέξιμο είναι η απαραίτητη αεροβική γυμναστική που θα σου δώσει την αντοχή. Eπίσης σε βοηθάει να διατηρηθείς στα σωστά κιλά που είναι απαραίτητο για να ανταπεξέλθεις στις απαιτητικές προπονήσεις. Μην ξεχνάμε τις απαιτήσεις που έχει ένα 12γυρο παιχνίδι από τον πυγμάχο. 

Σκιαμαχία

To shadowboxing είναι βασικό κεφάλαιο του πυγμάχου. Ο αθλητής θα σταθεί απέναντι στον καθρέφτη για να δει τα λάθη του και να τελειοποιήσει τις τεχνικές του. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος χαλάρωσης και βελτίωσης των προσπαθειών σου. Όλοι οι επαγγελματίες πυγμάχοι αφιερώνουν μεγάλο κομμάτι της προπόνησης στην σκιαμαχία.

Σάκος

Η προπόνηση στον σάκο είναι εξίσου σημαντική διότι βελτιώνει την αντοχή, την δύναμη και την τεχνική του πυγμάχου. Την αντοχή διότι ο μποξέρ μπορεί να πιεστεί μέσω ασκήσεων να ανεβάσει στροφές. Δύναμη διότι μπορεί να αφήσει τον εαυτό του άφοβα, χωρίς να χρειαστεί να χτυπηθεί όπως θα γίνει στα σπάρινγκ. Έχει όλο τον χρόνο και την άνεση να ξεδιπλωθεί. Επίσης στον σάκο μπορεί να βελτιώσει τις τεχνικές του, χτυπώντας σωστά με στόχο και προσήλωση. 

Σπάρινγκ

Το αληθινό τεστ για τον πυγμάχο και το επίπεδο που βρίσκεται είναι τα σπάρινγκ. Εκεί θα δοκιμαστεί πραγματικά και θα δει τι έχει δουλέψει, που υστερεί και τι πρέπει να τελειοποιήσει. Επίσης θα δοκιμαστούν οι αντοχές και η ψυχραιμία του. Είναι πολύ διαφορετική η πίεση που θα νιώσει στο σπάρινγκ σε σχέση με τα παραπάνω κεφάλαια. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος ώστε να επιβιώσει και να πάρει το πάνω χέρι.