20/04/2024

Τα κρέατα που χάλασαν τις γροθιές του Stalone και άλλα 9 πράγματα που δεν ξέρετε για το ROCKY

Παρά τα διάφορα συκοφαντικά άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το ότι δήθεν το South Paw ήταν καλύτερη ταινία από το ROCKY (γκουχ γκουχ Κίμωνας Οζζ) , η παράδοση του μεγάλου «Ιταλού επιβήτορα» δεν συγκρίνεται με τα κατορθώματα του Jake Gyllenhaal.


Διαβάστε 10 πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το πρώτο Rocky:

1. Στα γυρίσματα των σκηνών μέσα στο ψυγείο κρέατος, ο Stalone έριξε τόσες πολλές γροθιές στα «κουφάρια» που ακόμη και σήμερα τα κόκαλα (knuckles) μπροστά στην γροθιά του έχουν πατηθεί προς τα μέσα και είναι τελείως πλατιά από τότε.

2. Tον ρόλο της Adrian ήταν αρχικά να τον παίξει η Susan Sarandon όμως απορρίφθηκε, όχι γιατί δεν ήταν καλή ηθοποιός, αλλά γιατί ήταν πολύ όμορφη για τον ρόλο. Τελικά την θέση της πήρε η Talia Shire. Αλλά ούτε και τον Rocky ήταν αρχικά να τον υποδυθεί ο Stalone αλλά κάποιο μεγαλύτερο όνομα όπως ο Robert Redford ή ο Burt Raynolds. Τελικά ο «Sly» τους έπεισε να πάρει αυτός τον ρόλο με την υπόσχεση ότι θα κρατήσει το budget σε χαμηλά επίπεδα. Από όλους τους πρωταγωνιστές μόνο η θείος Paulie είχε βρει τον ηθοποιό του από την αρχή. Τον Apollo Creed ήθελε η παραγωγή αρχικά να τον υποδυθεί ο κανονικός πυγμάχος Ken Norton.

3. H σκηνή που φιλάει ο Rocky την Adrian στην κουζίνα για πρώτη φορά, δεν είχε γραφτεί όπως γυρίστηκε αλλά η Talia Shire ήταν άρρωστη εκείνη την μέρα και ήταν πολύ δυστακτική και αυτό βγήκε στον ρόλο, τους άρεσε και το κράτησαν.

4. Την ώρα που γύριζαν την σκηνή όπου ο Paulie μπήκε μεθυσμένος με ένα ρόπαλο στο σπίτι του Rocky, ένας πραγματικά μεθυσμένος τύπος μπήκε ακάλεστος στο σετ και του είπε ότι δεν παίζει τον ρόλο του μεθυσμένου σωστά και του έδωσε συμβουλές για το πως θα το κάνει καλύτερα.

5. Η ταινία γυρίστηκε με πολύ μικρό μπάτζετ και μόλις σε 28 μέρες γι αυτό όσες γκάφες έγιναν στα γυρίσματα και δεν είχαν χρόνο να διορθώσουν τις έβαλαν μέσα στο σενάριο με πολύ έξυπνο τρόπο.

6. Όταν θέλησαν να φτιάξουν μια γιγαντοαφίσα με τον Rocky και τον Creed, ο καλλιτέχνης που την έφτιαξε έκανε λάθος και έβαλε στον Rocky ένα κόκκινο σορτσάκι με άσπρι ρίγα ενώ αυτός φορούσε άσπρο σορτσάκι με κόκκινη ρίγα στον αγώνα. Επειδή δεν είχαν λεφτά να το ξαναφτιάξουν, το έβαλαν όπως ήταν με τoν Rocky στην ταινία να το βλέπει και να γκρινιάζει ότι κάνενας δεν νοιάζεται γι αυτόν και τον θεωρούν ήδη χαμένο.

7. Το ίδιο έγινε και με την ρόμπα που φορούσε όταν έβγαινε στο ρίνγκ. Όταν του την έφεραν ήταν τουλάχιστον 2 νούμερα μεγαλύτερη και επειδή δεν μπορούσαν να την αλλάξουν, την φόρεσε και παραπονέθηκε στον Paulie με τον ίδιο τρόπο, και καλά «ούτε μια ρόμπα σωστή δεν έχω που πάω να παίξω με τον creed».

8. Όταν γύρισαν το πρώτο τους ραντεβού ο Rocky και η Adrian ήταν αρχικά σε ένα εστιατόριο, αλλά ο σκηνοθέτης τους είπε πως δεν θα έπρεπε η σκηνή να είναι στατική και τους πρότεινε την ιδέα ενός πάρκου ή ενός παγοδρόμειου. Η δεύτερη ιδέα άρεσε στον Stalone οπότε πήγαν εκεί αλλά επειδή η παραγωγή είπε ότι δεν έχει λεφτά για κομπάρσους και τεχνικούς να καθαρίζουν κάθε λίγο και λιγάκι τον πάγο, το παίξαν ότι δήθεν μπήκαν μέσα αργά το βράδυ στα κρυφά για να δικαιολογήσουν τον άδειο χώρο.

9. Ο σκύλος του Rocky στην ταινία ήταν ο πραγματικός σκύλος του Stalone.

10. H κλασσική ατάκα του Rocky «Yo, Adrian» θεωρείται μια από τις 100 καλύτερες ατάκες στην ιστορία του κινηματογράφου από το American Film Institute.