24/04/2024

Σαν σήμερα: Η αμφισβητούμενη νίκη του Joe Louis επί του Jersey Joe Walcott

Ο Joe Louis είναι κατά πολλούς ο κορυφαίος Heavyweight μαχητής όλων των εποχών και αν και ήταν ήδη στην αγωνιστική πτώση του το 1947 όταν αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον Walcott, με ρεκόρ 56-1 και καμιά 30ρια σερί νίκες, ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι σε έναν πυγμάχο που είχε καλή φήμη αλλά δεν θεωρήθηκε ποτέ τοπ επιπέδου και αυτός ο αγώνας ήταν ο πρώτος της καριέρας του για ζώνη.

Στον αγώνα όμως ο Walcott διέψευσε τις προσδοκίες από τον πρώτο γύρο παίρνοντας καθαρά το πάνω χέρι με ένα νοκ ντάουν στον πρώτο γύρο και άλλο ένα στον τέταρτο. Ενώ ο Louis κατάφερε κάποιες στιγμές να περάσει και αυτός χτυπήματα μετά από 15 γύρους στους περισσότερους παρευρισκομένους η νίκη του Walcott ήταν καθαρή. Σε αυτό συμφώνησε και ο διαιτητής όμως οι άλλοι δύο κριτές έδωσαν την νίκη στο Louis ο οποίος στο τέλος του αγώνα και πριν βγει το αποτέλεσμα ήθελε να αποχωρήσει από το ρινγκ απογοητευμένος για την απόδοσή του και την σίγουρη ήττα.

Όταν μάλιστα ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, ο Louis γιουχαρίστηκε για πρώτη φορά από κοινό στην καριέρα του!

Οι δύο έκλεισαν ρεβάνς αμέσως μετά και την 2η νίκη πήρε πάλι ο Louis με ΚΟ στον 11ο γύρο.

Ο Walcott όμως θα κατάφερνε να πάρει την πολυπόθητη ζώνη αργότερα.

Μετά από 4 αποτυχημένες διεκδικήσεις τίτλου ο Walcott, 37 χρονών πια, καταφέρνει να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο στην 5η του προσπάθεια βγάζοντας νοκ άουτ τον Charles (από τον οποίο είχε χάσει ήδη 2 φορές) με μια από τις σπουδαιότερες γροθιές που έχουν «πέσει» ποτέ μέσα στο πυγμαχικό ρινγκ.

Ένα αριστερό άπερκατ που μοιάζει έργο τέχνης. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ