19/04/2024

Πυγμαχία: Πέντε Έλληνες μαχητές που δημιουργούν προσδοκίες

Υπάρχει καλή ποιότητα Ελλήνων που αγωνίζονται εντός και εκτός συνόρων

Το 2020 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία περίοδος ανασύνταξης αφού η αγωνιστική δράση ήταν αραιή για τους Έλληνες μαχητές. Τα πρωτοκλασάτα ονόματα δεν βρήκαν αγώνες και όσοι βρήκαν ήταν εκτός συνόρων. 

Η Ελλάδα όμως έχει την τύχη να διαθέτει καλούς αθλητές που μπορούν να ξεχωρίσουν και να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο ενώ ήδη κάποιοι αγωνίζονται στα μεγάλα σαλόνια. Πάμε να δούμε ποιοι έχουν γεννήσει μεγάλες προσδοκίες για το νέο έτος. 

George Kambosos

 

Ο Έλληνας ομογενής είναι αυτή την στιγμή άξιος πρεσβευτής της χώρας μας. Η αγάπη του για την Ελλάδα, η επιθυμία του να αγωνιστεί μπροστά στους Έλληνες, κάτι που πέτυχε, τον έχουν κάνει αγαπημένο μεταξύ των εγχώριων μαχητικών φανς. Έχει 19 επαγγελματικές νίκες και σύντομα θα πάρει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο απέναντι στον Teofimo Lopez.

Είναι σε διαπραγματεύσεις με το νούμερο 1 του πλανήτη και δεν είναι πλέον όνειρο απατηλό να φτάσει ένας Έλληνας και να αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. 

Χριστίνα Λιναρδάτου

Ότι ισχύει για τον Kambosos ισχύει και για την Λιναρδάτου. Είναι το νούμερο 1 στην χώρα και έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία η προσπάθεια της διότι προέρχεται από Ελληνικό γυμναστήριο, όπως ο Perseas.

Το 2019 έφτασε στο σημείο να παίξει με το ιερό τέρας της πυγμαχίας την Katie Taylor και όχι μόνο, αλλά να την κοιτάξει στα μάτια. Το 2020 φόρεσε την ζώνη της WBO νικώντας την Prisca Vicot και τον νέο χρόνο θα κυνηγήσει να γίνει unification champion νικώντας όλες τις πρωταθλήτριες.

Θα τα καταφέρει; Το πείσμα και η θέληση της είναι αυτά που την κάνουν ικανή να τα καταφέρει.

Ανδρέας Κατζουράκης

Άπαντες μιλούν για το σπουδαίο ταλέντο που ονομάζεται Ανδρέας Κατζουράκης. Το ρεκόρ του είναι στο 6-0 και έχει όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει. Το μεγάλο βήμα έγινε όταν ξεκίνησε να προπονείται με τον Abel Sanchez και το να πας και να σταθείς στην Αμερική είναι κάτι το οποίο λίγοι Έλληνες αθλητές έχουν πετύχει. Ο Κατζουράκης βαδίζει στον δρόμο που χάραξε ο Μιχάλης Αρναούτης που είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τους νεαρούς πυγμάχους.

Aλέξανδρος Φάρρελλ

Ο Φάρρελλ από το 2019 αγωνίζεται στην Αγγλία, προερχόμενος από την Ελλάδα με διακρίσεις στο ερασιτεχνικό επίπεδο. Κατάφερε να πάρει σύντομα τέσσερις νίκες και ετοιμάζεται τον νέο χρόνο να αγωνιστεί στην Γαλλία, σε event που πήγε πίσω λόγω πανδημίας.

Είναι καλός και ποιοτικός αθλητής, έχει στα υπέρ του το νεαρό της ηλικίας (23) και μπορεί να φτάσει ψηλά. 

Αλέξανδρος Τσανικίδης

Έκανε το ντεμπούτο του πριν από λίγο καιρό στο επαγγελματικό μποξ και πέτυχε αυτό που περιμέναμε όλοι λίγο- πολύ, να κερδίσει. Η εμπειρία του λόγω του ερασιτεχνικού μποξ είναι μεγάλη και όποιος επαγγελματίας αθλητής τον υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά.

Ο Τσανικίδης είναι για πολλά χρόνια πρωταθλητής Ελλάδος και έχει αποφασίσει να κυνηγήσει την επαγγελματική πυγμαχία παράλληλα με την ερασιτεχνική. Αν καταφέρει να βρει ισορροπία μεταξύ δύο…διαφορετικών κόσμων θα διαπρέψει.