20/04/2024

Πέντε βιβλία για την πυγμαχία που πρέπει να διαβάσεις

Το Fightsports.gr ξεσκονίζει την βιβλιοθήκη του και σας βρίσκει τα κορυφαία βιβλία που πρέπει να διαβάσετε για να είστε μέσα στα πράγματα

Η στροφή του κοινού τον τελευταίο καιρό στα βιβλία δεν είναι τυχαία.

Η «έτοιμη τροφή» που δίνεται μέσω του διαδικτύου είναι καλή για την άμεση πληροφόρηση αλλά όχι εις βάθος, όπως μπορεί μόνο ένα βιβλίο να σου προσφέρει.

Τα μαχητικά αθλήματα έχουν δημιουργήσει λαμπρές ιστορίες και μερικές από αυτές έχουν καταγραφεί σε κορυφαία βιβλία που έγιναν ανάρπαστα. Κάποια πολύ γνωστά και άλλα που θα μάθετε στην λίστα παρακάτω:

The Sweet Science

To αριστούργημα του A.J. Liebling είναι το καλύτερο βιβλίο όλων των εποχών, που αφορά το σπορ. «Η γλυκιά επιστήμη» σε βάζει στο κλίμα της πυγμαχίας με έναν μοναδικό τρόπο. Η δραματική επιστροφή του Sugar Ray Robinson, η άνοδος του Rocky Marciano και η παρακμή του Joe Louis.

O συγγραφέας καταφέρνει να ξεφύγει από τα…ρινγκ και να μας βάλει στην ζωή των πρωταγωνιστών του βιβλίου. Το Sports Illustrated  χαρακτήρισε αυτό το βιβλίο ως το καλύτερο «αθλητικό» όλων των εποχών!

Muhammad Ali: In Fighter’s Heaven

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για τον θρυλικό μποξέρ αλλά σαν κι αυτό κανένα… Ο Victor Bockris είναι ο συγγραφέας του «Muhammad Ali: In Fighter’s Heaven» που ξεφεύγει από το πυγμαχικό κομμάτι και αναφέρετε στις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Ali(έγραφε ποίηση) και στην ευαισθησία του όσον αφορά τις φυλετικές διακρίσεις.

Ο Ali ήταν πιστός μουσουλμάνος και τονίζονται στο βιβλίο οι οικογενειακές του αξίες.

The Hardest Game : McIlvanney on Boxing 

O θρυλικός σχολιαστής αγώνων και αρθρογράφος  Hugh McIlvanney το 1983 εξέδωσε ένα φοβερό βιβλίο γεμάτο με τις εμπειρίες του. Παιχνίδια που έζησε από κοντά όπως το  «The Rumble in the Jungle» (Foreman vs. Ali, Ζαΐρ, 1974) και «The Thriller in Manila» (Ali vs. Frazier, Φιλιππίνες, 1975).

Αγώνες του Mike Tyson, του Evander Holyfield, του Lennox Lewis και άλλως ιερών τεράτων της εποχής. Η Daily Telegraph λέει για το βιβλίο:

«Όποιος θαυμάζει τα βιβλία που είναι γλαφυρά και καλογραμμένα θα πρέπει να αγοράσει αυτό το αριστούργημα».

The Best of the Ring: The Bible of Boxing

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία ιστορική αναδρομή για την πυγμαχία από το 1920. Έχει πάρα πολλές πληροφορίες για τις φυσιογνωμίες της κάθε εποχής στο σπορ. Αν κάποιος θέλει να φρεσκάρει τις γνώσεις του είναι ένα ιδανικό βιβλίο για να το κάνει…

Murder on the Ropes: Original Boxing Mysteries

To συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφόρησε το 2001 και πραγματικά προκάλεσε αίσθηση. Περιλαμβάνει μυστήριες ιστορίες στην πυγμαχίας που περιγράφουν αρθρογράφοι όπως οι Lawrence Block, Joyce Carol Oates, Doug Allyn και Mike Lupica. Oι 14 ιστορίες που θα διαβάσετε θα σας συναρπάσουν.