26/04/2024

Ο θάνατος της Νταϊάνα, ο Πρίγκιπας Χάρι και η πυγμαχία που τον έσωσε!

Μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Πρίγκιπας Χάρι της Αγγλίας και αναφέρθηκε στο πόσο ευεργετικά λειτούργησε πάνω του η πυγμαχία για να ξεπεράσει την οργή που ένιωθε μετά το θάνατο της μητέρας του και Πριγκίπισσας Νταϊάνα της Ουαλίας. 


Ο Πρίγκιπας Χάρι ήταν μόλις 12 ετών όταν σκοτώθηκε η μητέρα του -γνωστή και ως η Πριγκίπισσα του λαού- Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου του 1997.

Στη συνέντευξή του στην Daily Telegraph ο Πρίγκιπας Χάρι εξομολογείται πως την περίοδο που βίωνε το θάνατο της μητέρας του είχε συχνά ξεσπάσματα θυμού και βίας. Ο ίδιος λέει πως επισκέφθηκε ειδικούς επί του θέματος για να καταφέρουν να τον καλμάρουν και να μετριάσει την οργή που ένιωθε μέσα του.

Τελικά, κάποιος τον προέτρεψε να ξεκινήσει πυγμαχία και το έκανε από τότε μέχρι σήμερα, δίχως να σταματήσει…

«Ο θάνατος της μητέρας μου με επηρέασε πάρα πολύ και συνέχισε να με επηρεάζει για χρόνια. Δεν θέλω να κρύβομαι από την πραγματικότητα… Γ πυγμαχία με έσωσε γιατί τη συγκεκριμένη περίοδο στη ζωή μου και λυπάμαι που το λέω ήθελα να χτυπήσω άσχημα κάποιον, οποιονδήποτε. Ήταν πολύ πιο ασφαλές και λειτούργησε θετικά σε μένα να χτυπάω κάποιον που κρατάει στόχους.»

Το παράδειγμα του Πρίγκιπα Χάρι δεν είναι το μοναδικό όσον αφορά τη θετική επίδραση της πυγμαχίας στην ψυχολογία ενός ανθρώπου και τον τρόπο με τον οποίο κατευνάζει το θυμό και την οργή.

 

Διαβάστε επίσης στο Fightsports:

O Lomachenko… παρήγγειλε όλους τους πρωταθλητές!

Φλοριάν Μάρκου: «Θα παίξω με τον άχρηστο να του σπάσω τα μούτρα»

Μια στο συκώτι και τέλος! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Στα Social Media γίνεται η μεγάλη… μάχη:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ INSTAGRAM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ FACEBOOK