25/04/2024

Νόμιμα τα Bare Knuckle Fights στην Αμερική

Υπήρξε μία εποχή που οι μικτές πολεμικές τέχνες ήταν απορριπτέες από πολλές επιτροπές λόγω της βιαιότητας τους στην Αμερική. Ωστόσο αλλάζουν οι εποχές και σήμερα οι MMA κερδίζουν το ενδιαφέρον των φανς.


Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και με τις «μάχες με γυμνά» γνωστές και ως Bare Knuckle Fights που σύμφωνα με την Wyoming Combat Sports θεωρούνται πλέον νόμιμα, θέτοντας μάλιστα κανονισμούς.

Αυτοί αγώνες περιλαμβάνουν πυγμαχία, thai, πάλη, καράτε, τζούντο. Επίσης επιτρέπεται το κλίντσινγκ, χτυπήματα με κλειστή παλάμη και άλλα.  Οι αθλητές φορούν μπαντάζ στα χέρια.

Μερικά φάουλ των αγώνων είναι, χτυπήματα χαμηλά, χτυπήματα ενώ είναι ο άλλος κάτω ή μόλις σηκωθεί, να κρατάς το ένα χέρι του αντιπάλου και να τον χτυπάς με το άλλο, να βάλεις τα δάχτυλα σου στο μάτι του αντιπάλου ή σε κάποια πληγή.

Να τραβάς μαλλιά, να γυρνάς τα δάχτυλα του αντιπάλου, να πατάς το κεφάλι του αντιπάλου, να πέφτεις κάτω χωρίς να έχεις χτυπηθεί, να τον χτυπάς στα νεφρά ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Να βρίζεις, να τον χτυπάς ενώ υπάρχει διάλειμμα ή μετά το καμπανάκι του γύρου και να τον δαγκώνεις.

https://www.youtube.com/watch?v=3ekI3mtPawo