15/01/2021

Μποξ vs Γυμναστήριο: Τι να επιλέξει κανείς;

Τελικά τι να επιλέξει κανείς για να γυμναστεί σωματικά και πνευματικά, χωρίς να βαριέται

Οι ποικίλες μορφές άσκησης την σύγχρονη εποχή μας δίνουν μεγάλη γκάμα επιλογών και μπορούμε να αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για τον καθένα από εμάς. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ποιος είναι ο στόχος του κάθε ασκούμενου.

Από τον στόχο εξαρτάται και η μορφή άσκησης η οποία θα επιλέξουμε. Σε αυτό το άρθρο θα τονίσουμε τρεις σημαντικούς παράγοντες που ενισχύουν την επιλογή της πυγμαχίας σε σχέση με τις συνηθισμένες μορφές άσκησης που συναντάμε στα γυμναστήρια. 

Το γυμναστήριο είναι σήμερα η πιο δημοφιλής επιλογή στην χώρα μας, ωστόσο η ανάπτυξη της πυγμαχίας στην Ελλάδα είναι οφθαλμοφανείς όταν θα κάνει κάποιος μία βόλτα σε μία σχολή και θα την δει γεμάτη. 

Πάμε να δούμε γιατί…

Κάνει καλό στην καρδιά και φτιάχνει ομοιόμορφο σώμα

Η πυγμαχία είναι μία από τις κορυφαίες μορφές καρδιαγγειακής άσκησης. Η πυγμαχία «εκπαιδεύει» την καρδιά να είναι δυνατή και ανθεκτική. Περισσότερο από πολλές άλλες μορφές άσκησης.

Έχει την δυνατότητα να ρυθμίζει το ανθρώπινο σώμα, ώστε να είναι αποδοτικό και να έχει ενέργεια. Παίρνοντας παράδειγμα την εικόνα ενός επαγγελματία μποξέρ μπορούμε να διαπιστώσουμε πως το σώμα του είναι συνήθως είναι αδύνατο και γραμμωμένο, δείχνοντας σε άριστη κατάσταση.

Καίει τις περισσότερες θερμίδες

Ο κυριότερος λόγος που κάποιος καταλήγει σε ένα γυμναστήριο είναι για να χάσει κιλά. Πολλές φορές οι άνθρωποι διαλέγουν ποικίλες μορφές άσκησης. Στην πυγμαχία μάλιστα σύμφωνα με έρευνες μέσα σε μία ώρα άσκησης μπορεί κάποιος να κάψει 800 θερμίδες. Αυτό με συνδυασμό την κατάλληλη δίαιτα θα έχει άμεση και θετική επίδραση στο σώμα.

Είναι διασκεδαστικό

Το τζόκινγκ και τα βάρη συχνά μοιάζουν για τους ασκούμενους πολύ βαρετά. Στην πυγμαχία η προπόνηση είναι διασκεδαστική και παράλληλα ωφέλιμη. Κατά την διάρκεια της προπόνησης, ο ασκούμενος βάζει μυαλό και σώμα να δουλεύουν συνδυαστικά.

Δεν υπάρχουν «μηχανικές ασκήσεις» και ρουτίνα. Έτσι το σώμα και το μυαλό είναι σε εγρήγορση και δεν υπάρχει χρόνος να βαρεθεί κάποιος, αντίθετα το διασκεδάζει.