20/04/2024

Κοκαΐνη, αλκοόλ και τάσεις αυτοκτονίας ο Tyson Fury!

Σε μια πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Tyson Fury που τις τελευταίες μέρες έδειξε μια πολύ παράξενη συμπεριφορά γύρω από την νέα ακύρωση του αγώνα του με τον Klitschko.

Ενώ αρχικά ακούστηκε ότι βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη αυτός το διέψευσε, για να ανακοινώσει λίγο μετά την απόσυρσή του από τον ενεργό δράση, μια ανακοίνωση που επίσης πήρε πίσω λίγο αργότερα.

Τώρα, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του στο Rolling Stone, επιβεβαιώνει ότι τους τελευταίους μήνες πάσχει από κατάθλιψη, δεν προπονείται καθόλου, πίνει πάρα πολύ αλκοόλ και κοκαΐνη. Χαρακτηριστική η ατάκα του: «Δεν ξέρω αν θα βγάλω τον χρόνο για να είμαι ειλικρινής». Στο τέλος βέβαια σημειώνει ότι εδώ και λίγες μέρες έχει σταματήσει τις καταχρήσεις και δουλεύει με ειδικούς γιατρούς οπότε υπάρχει ελπίδα.

Κύρια αιτία κατά τον ίδιο είναι ο ρατσισμός που αντιμετωπίζει και σαν αθλητής και σαν άνθρωπος λόγω της καταγωγής τους ως «Irish Traveler» ή Ιρλανδός Αθίγγανος θα το λέγαμε στα Ελληνικά αν και η καταγωγή τους με τους Αθίγγανος που γνωρίζουμε εμείς δεν είναι ίδια. Ο χαρακτήρας του Brad Pitt στην ταινία Snatch είναι traveller.

«Άκου έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Έχω κάνει πολύ κοκαΐνη. Πολύ. Γιατί να μην κάνω; Δικιά μου δεν είναι η ζωή; Μπορώ να κάνω ότι θέλω. Ναι έχω κάνει κοκαΐνη. Πολλοί έχουν κάνει. Τι σημασία έχει; Δεν είναι ντόπινγκ. Δεν μου επιτρέπεται να έχω δικιά μου ζωή; Θέλουν να μου πάρουν και την προσωπική μου ζωή; Δεν έχω μπει στο γυμναστήριο για μήνες. Δεν έκανα προπόνηση. Περνάω κατάθλιψη. Δεν θέλω να ζω πια. Μπούχτισα. Με σπρώξαν στα άκρα. Άσε την κοκαΐνη. Δεν με νοιάζει. Δεν θέλω να ζω πια. Η κοκαΐνη είναι μικρό πράγματα μπροστά στο να μην θες να ζεις άλλο.» λέει ο Fury σε ένα ενδεικτικό κομμάτι της συνέντευξης.