23/04/2021

Θρήνος: Τέταρτος νεκρός μποξέρ στο ρινγκ μέσα στο 2019!

Ο 27χρονος Patrick Day έδωσε την πιο σκληρή μάχη της ζωής του. Πάλεψε τέσσερις ημέρες για να μείνει ζωντανός, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο πυγμάχος υπέκυψε στα τραύματά του τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας.


O αγώνας του Patrick Day με τον Charles Conwell στις 12/10 έμελλε να έχει τραγικό επίλογο. Ο Day υπέστη βαρύ νοκ-άουτ στον 10ο γύρο της αναμέτρησης, έπεσε στο καναβάτσο, έχασε τις αισθήσεις του και δεν ξύπνησε ποτέ. Τα ξημερώματα της Πέμπτης (17/10), ώρα Ελλάδας, έγινε γνωστό πως ο 27χρονος μποξέρ πέθανε καθώς υπέκυψε στα τραύματά του.

Μετά από τον αγώνα, ο Day διακομίστηκε στο νοσοκομείο και αποφασίστηκε πως έπρεπε να χειρουργηθεί με τους γιατρούς να δίνουν ελάχιστες ελπίδες. Μόνο σε θαύμα ήλπιζαν οι δικοί του. Τελικά, ο επίλογος της μαύρης πυγμαχικής ιστορίας, ενός ακόμα θανάτου στο ρινγκ, γράφτηκε στο Σικάγο.

Το προπονητικό team και οι συγγενείς του Patrick Day συγκεντρώθηκαν στην κλινική που νοσηλευόταν ο αθλητής για να τον αποχαιρετήσουν, κατόπιν απόφασης να του αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη που τον κρατούσε στη ζωή. Ο θάνατος του Day ήταν ο τέταρτος μέσα στο 2019 για πυγμάχο, έπειτα από τραύματα που εμφανίστηκαν στον εγκέφαλο εξαιτίας χτυπημάτων του αντιπάλου.

Στις 19 Ιουλίου, η πυγμαχία θρήνησε το θάνατο του Maxim Dadashev. Έπειτα από μερικές ημέρες (25/7) του Hugo Santillan από την Αργεντινή. Στις 27 Σεπτεμβρίου στην Αλβανία πέθανε ο αθλητής από την Βουλγαρία, Boris Stanchov και το τέταρτο κρούσμα είναι πλέον ο Patrick Day.

ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΟ

https://www.youtube.com/watch?v=EZX_ZsvQGqs

Πηγή: Sport24.gr