06/08/2020

Η WBC μειώνει τους γύρους από 12 σε 10 για περιφερειακούς τίτλους

Απόφαση-σταθμός για την πυγμαχία

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

Σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση προέβη η ομοσπονδία της WBC με στόχο να προστατέψει την υγεία των πυγμάχων. Αποφάσισε συγκεκριμένα να μειώσει τους γύρους για τους περιφερειακούς τίτλους από 12 σε 10 ή 8. Ήταν μία απόφαση που ήρθε μετά τα συνεχόμενα κρούσματα θανάτων στην πυγμαχία μέσα στο 2019.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο πρόεδρος της WBC Maurcio Sulaiman:

«Ψηφίσαμε ομόφωνα να μειώσουμε τους γύρους στα παιχνίδια πλην των παγκόσμιων τίτλων. Έτσι θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τους πυγμάχους που έχουν λιγότερη εμπειρία να διαχειρίζονται τους γύρους.Η πυγμαχία είναι ένα σπορ που μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Η μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία των κανόνων ήταν όταν καταφέραμε να μειώσουμε από 15 γύρους σε 12, τα παιχνίδια.  Έτσι σώθηκαν πολλές ζωές», καταλήγει.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η WBC έχει σπονσοράρει έρευνες που αφορούν τους τραυματισμούς των πυγμάχων στο κεφάλι με στόχο να βρεθεί η κατάλληλη προστασία. Οι νέοι πυγμάχοι συχνά ξεκινούν με τέσσερις γύρους και άμεσα φτάνουν να παίζουν δεκάγυρα, χωρίς να μπορούν να τα διαχειριστούν. Αυτή η απόφαση θα περιορίσει το γεγονός.