20/04/2024

Η μέρα που ο Tyson ένιωσε την κάννη του πιστολιού στο κεφάλι του

Ήταν το μακρινό 1982 όταν ο Mike Tyson στα 16 του είχε υιοθετηθεί ήδη από τον Cus D’Amato και προπονούνταν για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής.

Στο ίδιο team με τον D’Amato δούλευε σαν προπονητής και ο σπουδαίος πια κόουτς Teddy Atlas. Τι έγινε όμως και ο λεγεωνάριος προπονητής έδιωξε τον Atlas κι αυτός με τη σειρά του έκανε πάνω από 20 χρόνια για να μιλήσει με τον Mike Tyson.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tyson είχε γίνει μία σφοδρή παρεξήγηση μεταξύ των δύο ανδρών που αφορούσε οικογενειακούς λόγους γεγονός που είχε αναγκάσει τον Teddy να «καρφώσει» ένα πιστόλι το κεφάλι του Mike, δίνοντας του τελεσίγραφο πως την επόμενη φορά που θα πλησιάσει μέλος της οικογένειάς του θα τον σκοτώσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ

Μετά απ’αυτό το σκηνικό ο D’Amato έδιωξε από το camp τον Atlas ο οποίος φυσικά ορθοπόδησε στη συνέχεια, αναλαμβάνοντας σπουδαίους μποξέρ του αθλήματος με τους οποίους έφτασε στην κορυφή των επιτυχιών.

Όπως γράφει ο Tyson στο βιβλίο του οι κατηγορίες που τον ήθελαν στα 16 του να έχει επαφές με συγγενικό πρόσωπο του Atlas ηλικίας 12 ετών δεν ισχύουν. O Mike λέει πως σε κάποια φάση έπιασε τους… γλουτούς του κοριτσιού, πράγμα που έφτασε στ’αυτιά του προπονητή εντελώς διαφορετικά.

Το πράγμα κατέληξε με τον Tyson να έχει ένα όπλο κολλημένο στο κεφάλι του και τον Atlas να μη του μιλάει για τα επόμενα 20 χρόνια. Τελικά στο 2013 οι δύο άντρες συναντήθηκαν και η παρεξήγηση λύθηκε με τον «σιδερένιο» να ζητάει συγγνώμη. Μετά τη συγγνώμη ακολούθησε και η αγκαλιά…

Διαβάστε περισσότερα στο fightsports.gr:

Η μέρα που ο Tyson ένιωσε την κάννη του πιστολιού στο κεφάλι του

Είσαι μαχητής; Δες τι θα φας πριν την προπόνηση

Τα… πετάει ο Conor για το «body issue» (φωτο)