19/03/2024

Γιάννης Αϊδινιώτης: Οι 13 σφαίρες και το ξύλο για την κολόνια!

Το Grecoco.gr φιλοξένησε τον Γιάννη Αϊδινιώτη αναβιώνοντας την ιστορία του με τις δύσκολες στιγμές τόσο στην καριέρα του όσο και στην φυλακή. Ο προπονητής πυγμαχίας του Παναθηναϊκού δέχτηκε 13 σφαίρες ενώ συχνά έμπλεκε σε καυγάδες. Διαβάστε ένα απόσπασμα του άρθρου:


«Η ιστορία της ζωής του με στοιχεία από παλιά ελληνική ταινία. Μικρός μεγαλώνει στους Ελληνορώσους και πλακώνεται στις αλάνες της δεκαετίας του 1960. Αποφασίζει να γίνει πυγμάχος και πηγαίνει στον Παναθηναϊκό. Στα αποδυτήρια πέφτει ξύλο γιατί βάζει κολόνια και οι άλλοι πυγμάχοι τον βρίζουν «αδελφή».

Κάθε ημέρα εκτός από το ξύλο της προπόνησης δίνει κανονικούς αγώνες backstage. Από εκείνη την «ηρωική» εποχή μέχρι την επαγγελματική  του καταξίωση ο δρόμος ήταν μακρύς και με αγκάθια.

Τη δεκαετία του ’90 γίνεται προπονητής και οργανώνει με μεγάλη διεθνή επιτυχία το ελληνικό γυναικείο μποξ. Όμως η συγκυρία τα φέρνει αλλιώς και μπλέκει με τη νύχτα και τα κυκλώματά της.

Το βράδυ εκείνο έξω από την «Αυτοκίνηση», ο Αϊδινιώτης επιζεί από θαύμα. Έχει θυσιάσει όμως μερικές από τις 7 ζωές του. Η συνέχεια είναι κατηφορική, θα βρεθεί στη φυλακή έχοντας «φάει» 18, 5 χρόνια για εκβιασμό. Θα βγει στα 3 και η όλη εμπειρία θα τον αλλάξει. Όπως λέει ο ίδιος « ..η φυλακή λυγίζει και τους πιο σκληρούς..»

Διαβάστε την συνέχεια εδώ!