19/03/2024

Βασιλιάς Joshua και θρύλος Klitschko και σε μια ματσάρα!

Σε μια απίστευτη ματσάρα, Joshua και Klitschko κατάθεσαν ότι είχαν και δεν είχαν για 11 γύρους, ειδικά από τον 5ο και μετά.


Ο Klitschko έκατσε πίσω στους πρώτους 5 γύρους αφήνοντας τον νεαρό Joshua να δείξει περισσότερη επιθετικότητα και παρολίγο να του κοστίσει στον 5ο γύρο όπου ο Joshua μπήκε με ορμή και πέρασε μερικά καλά χτυπήματα που έριξαν τον Ουκρανό στο έδαφος για το πρώτο νοκ ντάουν του αγώνα! Ο Klitschko σηκώθηκε και αμέσως ανέβασε ρυθμό περνώντας δικά του χτυπήματα.

Στον 6ο όμως έγινε η πρώτη μεγάλη ανατροπή. Ο Joshua εμφανώς σκασμένος από την προσπάθεια στον 5ο άρχισε να αμύνεται μόνο και όχι πολύ καλά και ο Ουκρανός ήταν αυτός που πέτυχε το δικό του νοκ ντάουν και μάλιστα πιο δυνατό από αυτό που δέχθηκε αυτός όμως και ο Βρετανός σηκώθηκε. Εκεί άλλαξε η ροή του αγώνα με τον Klitschko να έχει το πάνω χέρι με τακτική και τεχνική.

Κάπου στον 9ο όμως ο Joshua άρχισε να βρίσκει πάλι τα πατήματα του, στον 10ο έπαιξε στα ίσα και στον 11ο πέτυχε ένα φοβερό ΤΚΟ μετά από 2 συνεχόμενα νοκ ντάουν δείχνοντας ότι μέσα από αυτό το ματς και απέναντι σε έναν ζωντανό και πολύπειρο θρύλο πιθανότατα ανέβηκε επίπεδο από τον ένα γύρο στον άλλον, μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας του.

Από την άλλη την να πούμε για τον Klitschko. Στα 41 του και με τόσους μήνες αποχή γύρισε ανώτερος της προηγούμενης μάχης του με τον Fury και έπαιξε όλα τα όπλα που είχε επί του νεαρού Βρετανού. Δηλαδή εμπειρία, τακτική και γνώση του 12γυρου αφού ο Joshua δεν είχε περάσει ποτέ τον 7ο γύρο.

Όμως η ηλικία και το ταλέντο του Joshua έπαιξαν τελικά μεγάλο ρόλο για το αποτέλεσμα. Ο Joshua είναι βασιλιάς πια και περιμένει Fury ή Wilder ενώ ο Klitschko κέρδισε ακόμη περισσότερο σεβασμό.

Έτσι δημιουργούνται οι θρύλοι …
.