01/06/2020

Αυτοί είναι οι τέσσερις καλύτεροι μποξέρ του πλανήτη

Το Fightsports.gr ξεχωρίζει τους τέσσερις καλύτερους μποξέρ του πλανήτη που είναι αυτή την στιγμή εν ενεργεία και πρωταθλητές. Πάμε να τους δούμε.


Vasyl Lomachenko

Ο νούμερο 1 pound for pound πυγμάχος του πλανήτη, έχει το πιο φαντεζί παιχνίδι και πολλούς τίτλους στο παλμαρέ του. Πρωταθλητής WBA, WBO στην lightweight κατηγορία και πρώην Ολυμπιονίκης.

Πρόσφατα εξέθεσε τον Anthony Crolla κάτι που κάνει με τους περισσότερους αντιπάλους που συναντά. Το αξιοσημείωτο είναι πως αναγκάζει τους αθλητές να τα παρατούν πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Έχει 13 επαγγελματικές νίκες, μία ήττα και κατάγεται από την Ουκρανία.

Τerence Crawford 

Σταθερά και αθόρυβα είναι ο πιο ολοκληρωμένος πυγμάχος στον πλανήτη. Ο Terence Crawford αυτό το Σαββατοκύριακο συναντά τον Amir Khan και είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως μπορεί να χάσει το παιχνίδι.

Ο λόγος είναι το οργανωμένο παιχνίδι που βγάζει πάνω στο ρινγκ, το αψεγάδιαστο ρεκόρ του(34-0) και η ικανότητα του να προσαρμόζεται σε κάθε αντίπαλο.

Πρωταθλητής WBO στην welterweight κατηγορίας, ο Αμερικανός έχει την αναγνώριση από όλους τους φανς του είδους αλλά και τους προπονητές και αθλητές του χώρου.

Canelo Alvarez

Όσο μεγαλώνει γίνεται καλύτερος ο Canelo Alvarez και το απέδειξε στο δεύτερο παιχνίδι με τον Gennady Golovkin. Τρομερή δύναμη, καλοί συνδυασμοί και αυτοπεποίθηση που του έλειψε σε κάποια σημαντικά παιχνίδια στο παρελθόν(Mayweather, Golovkin πρώτο ματς).

Πλέον πιο ώριμος από ποτέ δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο και κρατάει τους τίτλους WBA και WBC. Μοναδική απειλή παραμένει ο Καζάχος ωστόσο το δεύτερο ματς θα μετρήσει πολύ στην ψυχολογία των αθλητών, για την έκβαση του τρίτου.

Αleksandr Usyk

Έχει καταφέρει μέσα σε έναν χρόνο να απασχολεί περισσότερο από πυγμάχους που βρίσκονται στην βαριά κατηγορία και γι’αυτό αποφάσισε να ανέβει κιλά.

«Καθάρισε» με τον Bellew που ήταν η μοναδική απειλή στην cruiserweight και τώρα έχει στόχο να κυνηγήσει τα «τέρατα»(Joshua, Wilder, Fury). Θα τα καταφέρει ή θα κολυμπήσει σε βαθιά νερά; Θα δείξει…