29/03/2024

Αυτοί ήταν οι τέσσερις καλύτεροι πυγμάχοι για το 2016

Μία χρονιά με δυνατούς αγώνες, αποκαλύψεις και χωρίς τον Floyd Mayweather με άλλους πυγμαχικούς ήρωες να έρχονται στο προσκήνιο. Πάμε να δούμε τους τέσσερις καλύτερους που ξεχωρίσαμε για φέτος.


Vasyl Lomachenko

Το σπουδαίο παιχνίδι του απέναντι στον «Rocky» Martinez επιβεβαιώνει σε πόσο καλή κατάσταση είναι ο Ουκρανός. Η άλλη μεγάλη νίκη ήταν απέναντι στον Nicholas Walters και πάλι με νοκ άουτ τον Νοέμβριο.Πολλοί δικαιολόγησαν σε αυτό τον αγώνα το Walters όμως κακά τα ψέματα ο  Vasyl Lomachenko ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα και ίσως ο κορυφαίος της χρονιάς.

Terence Crawford

Κέρδισε Molina, Postol, Lundy… Ο Postol ήταν ένας αξιόμαχος αντίπαλος και η νίκη αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη για τον Terence Crawford για φέτος. Δεν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως τον κορυφαίο της χρονιάς όμως μπορούμε να τον βάλουμε στην τετράδα με τους κορυφαίους.

Gennady Golovkin

Δυστυχώς δεν του δίνουν πολύ μεγάλα παιχνίδια και δεν φταίει αυτός. Καθάρισε τους Wade, Brook που ήταν του… χεριού του και δεν είναι αρκετό να θεωρηθεί ο κορυφαίος ωστόσο τα δείγματα γραφής του τον κατατάσσουν σε αυτή την λίστα. Το απίστευτο γεγονός είναι πως πολλοί υποστήριξαν πως αν δεν τραυματιζόταν στο μάτι ο Brook ίσως και να κέρδισε το παιχνίδι!

Anthony Joshua

Αυτός θα μπορούσε να είναι το νούμερο ένα. Κέρδισε Martin, Breazeale και Molina αλλά το μεγάλο παιχνίδι έρχεται το 2017 με τον Wladimir Klitschko. Ίσως η δυναμικότητα των αντιπάλων να μην ήταν αυτή της αξίας του Βρετανού, όμως είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει στην κατηγορία.