Αναχώρησε για τη Ρωσία ο Νανιτζανιάν και η ελληνική αποστολή

Αναχώρησε για τη Ρωσία ο Νανιτζανιάν και η ελληνική αποστολή

johnys-personal-training

Με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας αναχώρησαν σήμερα, Κυριακή, ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής Πυγμαχίας Νέων, Βαγγέλης «VanGun» Νανιτζανιάν και τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Το ταξίδι ξεκίνησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης όπου ο Πρωταθλητής μας εμφανίστηκε με την ποντιακή σημαία στους ώμους! Ο πυγμάχος του Α.Σ. ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που θα λάβει μέρος στο σπουδαιότερο πυγμαχικό γεγονός του φετινού χειμώνα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (AIBA). Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο κ. Γιώργος Ελευθεριάδης, Υπεύθυνος προπονητής του Τμήματος Πυγμαχίας του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Ο Νανιτζανιάν ταξιδεύει στην παγωμένη μεγαλούπολη έχοντας στις αποσκευές του μήνες σκληρής προετοιμασίας, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει 27 κορυφαίους αθλητές, με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις από διεθνείς διοργανώσεις στην κατηγορία των +91 kg. Ο αθλητής μας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και στη Ρωσία θα αγωνιστεί με ψυχή με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα και τη συλλογή πολύτιμων εμπειριών για το μέλλον.

Δηλώσεις – Βαγγέλης Νανιτζανιάν: «Το να είμαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένα όνειρο που είχα από παιδί και γίνεται πραγματικότητα. Η προετοιμασία μου πήγε πολύ καλά, νιώθω έτοιμος, δυνατός και πιστεύω στον εαυτό μου. Ο κάθε αγώνας θα είναι ένας τελικός για εμένα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σαββίδη και την οικογένεια του ΠΑΟΚ για την ουσιαστική βοήθειά τους, τους χορηγούς μου, τους ανθρώπους της ομάδας μου και όσους με υποστηρίζουν! Υπόσχομαι σε όλους ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω τους Έλληνες να χαμογελάσουν.»

Πληροφορίες – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων 2016:
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξάγεται από 17 – 26 Νοεμβρίου στην Αγία Πετρούπολης της Ρωσίας. Επιτρέπεται να λάβουν μέρος πυγμάχοι που είναι γεννημένοι το 1998 και το 1999. Οι αθλητές ανάλογα με το βάρος τους θα χωριστούν σε δέκα κατηγορίες οι οποίες είναι οι εξής: Light Flyweight (49kg), Flyweight (52kg), Bantamweight (56kg), Lightweight (60kg), Light Welterweight (64kg), Welterweight (69 kg), Middleweight (75kg), Light Heavyweight (81kg), Heavyweight (91kg), Super Heavyweight (+91kg).

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο υπερσύγχρονο στάδιο «Sibur Arena» χωρητικότητας 7.000 θεατών, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Hotel Park Krestovskiy, όπου θα καταλύσουν οι αποστολές όλων των χωρών. Η γενική ζύγιση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της διοργάνωσης. Η πρώτη φάση των αγώνων θα αρχίσει την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Συνολικά συμμετέχουν 417 αθλητές από περισσότερες από 75 χώρες. Στην κατηγορία των +91kg, όπου αγωνίζεται ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν, οι συμμετοχές ανέρχονται στις 28.

Μετάδοση αγώνων: Οι αγώνες μεταδίδονται μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι της AIBA στο YouTube και στο Dailymotion, όπως συμβαίνει σε όλες τις διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΑΙΒΑ). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες, ώρες και τα link των μεταδόσεων θα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Βαγγέλη «VanGun» Νανιτζανιάν στο Facebook και στο vnboxing.com