07/05/2024

Αμφιλεγόμενος «βασιλιάς» ο Ward

Το κορυφαίο παιχνίδι για το 2016 κι ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία της επαγγελματικής πυγμαχίας… βούλιαξε. Ο Andre Ward ήταν ο μεγάλος νικητής, όμως μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων και οπαδών θεωρούν πως γίνηκε «ληστεία» εις βάρους του Kovalev. 

Πριν από περίπου μία ώρα ολοκληρώθηκε στο Λας Βέγκας η μάχη των Ward/Kovalev με τον Αμερικανό να παίρνει τη νίκη με ομόφωνη απόφαση των κριτών!

Χρειάστηκε να βγει από μία… κόλαση στο δεύτερο γύρο όταν ένας συνδυασμός του Ρώσου τον ξάπλωσε στο καναβάτσο κοστίζοντας του ένα νοκ – ντάουν.

Από εκεί και έπειτα ο Ward που πιο πολύ… πάλεψε παρά πυγμάχησε κι αφού «κέρασε» και μερικούς αγκώνες τον Kovalev φάνηκε ομόφωνα νικητής στα μάτια των κριτών.

Πλέον ο Andre συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες να εκθρονίσει από την κορυφή του κορυφαίου pound for pound μποξέρ τον Roman «Chocolatito» και να γίνει αυτός ο κορυφαίος. Εξαιρετικά άδικα κάτι τέτοια αν αναλογιστεί κανείς πως ο μποξέρ από τη Νικαράγουα είναι πολύ πιο εντυπωσιακός.

Συνοψίζοντας ο Andre Ward συνεχίζει αήττητος την καριέρα του και είναι πλέον υπερπρωταθλητής της lightheavyweight κατηγορίας.