17/04/2024

Ήττα με πολύ καλή εμφάνιση από την Σεμερτζόγλου

Δελτίο Τύπου ΣΕΠ (Σύνδεσμος Επαγγελματικής Πυγμαχίας)

Η Μαρία Σεμερτζόγλου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση χθες το βράδυ (Παρασκευή 5/12/2015) στο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας που έγινε στην Γαλλική πόλη  Perpignan. Όμως οι κριτές είχαν διαφορετική γνώμη και ανέδειξαν νικήτρια στα σημεία την πρωταθλήτρια Angelique Duchemin με 96-94.

Καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα ( διήρκησε μία ώρα – 10 γύροι), ο φίλαθλος κόσμος που κατέκλυσε την αίθουσα πυγμαχίας της Γαλλικής πόλης χειροκρότησε επανειλημένα την Ελληνίδα επαγγελματία πυγμάχο.

Μετά την λήξη του αγώνα, η Μαρία Σεμερτζόγλου δήλωσε: «Ήταν μία θεαματική και δύσκολη αναμέτρηση. Έμεινα ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου. Οι Γάλλοι φίλαθλοι, στο τέλος, με αποθέωσαν και με χειροκρότησαν, πιστεύοντας ότι είμαι η νικήτρια. Όμως οι κριτές του αγώνα θεώρησαν ότι στα σημεία, η αντίπαλός ήταν καλύτερη και της έδωσαν την νίκη.Δεν πειράζει, έτσι είναι ο αθλητισμός. Θα συνεχίσω απτόητη καθώς έχω κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό για το 2016, τις οποίες θα μελετήσω με την επιστροφή στην Αθήνα, μαζί με τον προπονητή μου Κώστα Αθανασόπουλο.»

Για τον αγώνα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας (Σ.Ε.Π.) Γιώργος Στεφανόπουλος: «Δεν χρειάζεται να πω εγώ πολλά για τον αγώνα της Μαρίας. Το αποτέλεσμα μιλάει μόνο του. Σχεδόν ισόπαλο με μια 9 φορές αήττητη Γαλλίδα και το οποίο, ξεκαθαρίζω εξαρχής, ότι αποδέχομαι και σέβομαι απόλυτα. Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην EBU που όρισε τους διαιτητές και κριτές.Ήταν ένας αμφίρροπος αγώνας και νιώθω ότι η ζώνη μέχρι το 10ο γύρο άλλαξε πολλές φορές σημαία. Αυτό θα πει διεκδίκηση, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αντικειμενικά είναι ήττα, στην ουσία είναι όμως πολύ μεγάλη επιτυχία για τη Μαρία Σεμερτζόγλου και για την ελληνική επαγγελματική πυγμαχία.

Ως αθλητής μπορώ να τη νιώσω, μπορώ να καταλάβω πώς αισθάνεται αυτή τη στιγμή η Μαρία που άγγιξε τη ζώνη και τελικά δεν τη φόρεσε. Έφτασε τόσο κοντά στην κορυφή της Ευρώπης και την έχασε μέσα από τα χέρια της. Ως δημιουργός όμως της επαγγελματικής πυγμαχίας νιώθω την ανάγκη τουλάχιστον να τη συγχαρώ και να την ευχαριστήσω γιατί υπερασπίζεται πάντα διεθνώς την ελληνική σημαία με ήθος και με αξιοπρέπεια και γιατί ανάγκασε, με αυτή της τη συμμετοχή και την απόδοση, να στρέψει τα βλέμματα δεκάδων διεθνών μάνατζερ και προμόουτερ στην Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν ένα χρόνο ήμασταν ανύπαρκτη ως χώρα στο διεθνή χάρτη της επαγγελματικής πυγμαχίας. Το βράδυ της Παρασκευής, η Μαρία έριξε τους παγκόσμιους προβολείς πάνω στη χώρα μας και με το επίπεδό της, τη μαχητικότητά της, τον επαγγελματισμό της, τη σοβαρότητά της, το ήθος της, ανάγκασε παγκοσμίως τους διεθνείς παράγοντες του επαγγελματικού μποξ όχι μόνο να μας δουν αλλά να βλέπουν πλέον την ελληνική επαγγελματική πυγμαχία ως υπολογίσιμη δύναμη. Αυτό είναι το σοβαρότερο της υπόθεσης για μένα. Το γιατί αυτό είναι το σοβαρότερο θα το δείξει ο χρόνος. Την ευχαριστώ πολύ που άνοιξε το δρόμο στους επόμενους πυγμάχους που σε λίγες εβδομάδες βγαίνουν στα διεθνή ρινγκς. Την ευχαριστώ που με την πορεία της, τους δημιουργεί όραμα και στόχους και αισιοδοξία για τη δική τους καριέρα.

Εύχομαι στη Μαρία καλή συνέχεια, γιατί η Μαρία έχει συνέχεια….Συγχαρητήρια Κώστα Αθανασόπουλε!!! Συγχαρητήρια Μαρία!!!»