19/04/2024

«Χάλκινος» ο Πιλίδης στο Ευρωπαϊκό Παίδων της Σερβίας

Δύο χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο του Καπαθανασίδη και πέντε μετά το χάλκινο μετάλλιο του Καουσλίδη, η ελληνική πάλη βρέθηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ελευθέρας παίδων.
Ο Γιώργος Πιλίδης, αθλητής του Μ. Αλέξανδρου Ασπροπύργου, κατέκτησε μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 46 κιλών στη διοργάνωση που φιλοξενείται για δεύτερη ημέρα στην Σουμπότιτσα της Σερβίας.
Ο Πιλίδης έμοιαζε σαν… ταύρος σε υαλοπωλείο από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Μάλιστα, εάν είχε και λίγο την εύνοια της τύχης, θα μπορούσε να κατακτήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας, έχασε όμως την ευκαιρία όταν μετά από σπουδαία «μάχη» στα ημιτελικά, ηττήθηκε 8-5 από τον Γεωργιανό Γκιόργκι Καχίντζε. Στη φάση των «16», ο Πιλίδης νίκησε με τεχνική πτώση (12-4) τον Αζέρο Ρόγιαλ Αγκαμαλίγιεφ, ενώ στα προημιτελικά έκανε «περίπατο» με 10-1 απέναντι στον Βούλγαρο Ιλιγια Χριστόφ. Στα ημιτελικά ήρθε η ήττα από τον Καχίντζε, για να βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών αμέσως μετά την άνετη νίκη (με τεχνική πτώση 10-0) επί του Πολωνού Κόρντιαν Σκρζνσκι.
Αυτό ήταν το 8ο μετάλλιο για την ελευθέρα πάλη των παίδων σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το 2013 στο Μπαρ, ο Καπαθανασίδης ήταν 3ος, το 2010 στο Σεράγεβο ο Καουσλίδης ήταν 3ος, το 2005 στα Τίρανα ο Καργιωτάκης ήταν 3ος, το 2002 στο Βίλνιους ο Τασκούδης ήταν 3ος, το 2001 στην Σμύρνη ο Τασκούδης ήταν 2ος, το 1988 στην Σμύρνη ο Μπατμάνης ήταν 1ος, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα στην Προύσσα ο Βουδούρης ήταν 3ος.