20/04/2024

Το καρέ των παλαιστών που έχει αφήσει εποχή

Όταν εμφανίζονταν στην αρένα προκαλούσαν δέος και τρόμο… Ο λόγος για τους τέσσερις μεγαλύτερους παλαιστές στην ιστορία που σάρωσαν τα μετάλλια σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Πάμε να τους δούμε.

Dan Gable

Πλέον είναι γνωστός για τους αθλητές που… παράγει. Ο Dan Gable είναι ένας πραγματικός θρύλος της πάλης και έχει μόλις μία ήττα στην καριέρα του. Το 1972 μάλιστα πήρε χρυσό μετάλλιο χωρίς να χάσει σημείο!Είχε απίστευτη αίσθηση και έλεγχο του σώματος του αλλά και του αντιπάλου που τον έκαναν εξόχως αποτελεσματικό.

Artur Taymazov

Ο Artur Taymazon είναι ότι ο Nomura για το Τζούντο. Τρεις φορές Ολυμπιονίκης και ένας από τους πιο δυνατούς ανθρώπους στην γη. Μπορεί να μην είναι δημοφιλής στα ΜΜΕ το στυλ του όμως είναι συναρπαστικό κάτι που βλέπεις σπανίως για αθλητή σε τόσο μεγάλα κιλά (117 κιλά).

Alexander Medved

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του wrestling και μάλιστα ο ίδιος ίδρυσε ομοσπονδία με διαφορετικά παλαιστικά στυλ. Τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης ο Σοβιετικός έχει μία τροπαιοθήκη γεμάτη. Το επίθετο του σημαίνει «αρκούδα» και δικαιολογεί με το παιχνίδι του το προσωνύμιο αυτό, καθώς είναι θηριώδης.

Aleksandr Karelin

Άλλος ένα Ρώσος και φυσικά ο πιο διάσημος παλαιστής του πλανήτη, ο Aleksandr Karelin είχε το προσωνύμιο King Kong. Είναι ο καλύτερος αθλητής που έχει δει ποτέ η Ελληνορωμαϊκή πάλη, τρεις φορές «χρυσός» στην Ολυμπιάδα ενώ έχει ρεκόρ 887 νικών! Προκαλούσε τον τρόμο για την αδιανόητη δύναμη του, είχε πολύ δυνατό κορμί και διέλυε τους αντιπάλους του.