28/03/2024

Σήμερα στην μάχη η Πρεβολαράκη

Σήμερα ρίχνεται στην μάχη η κορυφαία αθλήτρια

Μπροστά σε ακόμα μία μεγάλη επιτυχία βρίσκεται η Μαρία Πρεβολαράκη. Η «Κυρία» της ελληνικής πάλης απέχει μία νίκη μακριά από ακόμα ένα μετάλλιο στην πλούσια καριέρα της. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας η ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε στις λεπτομέρειες την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό των 53 κιλών των γυναικών, ωστόσο ετοιμάζεται για τον αγώνα που θα την οδηγήσει στο βάθρο των νικητών και το χάλκινο μετάλλιο.

Στον ημιτελικό η «Κυρία» της ελληνικής πάλης αντιμετώπισε την Σταλβίρα Ορσούς από την Ουγγαρία και έχασε το εισιτήριο για τον τελικό μετά το ισόπαλο 2-2! Σε ένα κλειστό αγώνα είδε την αντίπαλό της να προηγείται με 2-0, ωστόσο κατάφερε να μειώσει άμεσα σε 2-1. Στο χρόνο που απέμενε η Πρεβολαράκη ισοφάρισε σε 2-2 και στο τέλος στάθηκε άτυχη, καθώς σε τουλάχιστον δύο απόπειρες δεν μπόρεσε να πάρει τους πόντους που χρειαζόταν για να φτάσει στη νίκη.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα η Μαρία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουκρανής Λίλια Χορίσνα.

Στον αγώνα του μεταλλίου την Παρασκευή (21/4) η Πρεβολαράκη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Ιουλία Λέορντ (Μολδαβία)-Αναστασία Μπλάιβας (Γερμανία)».

Πρεμιέρα στην ελληνορωμαϊκή με Κουτσορίδη και Βάρκα

Μετά την ελευθέρα και την πάλη γυναικών σειρά παίρνει στο Ζάγκρεμπ η ελληνορωμαϊκή. Την Παρασκευή (21/4) η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από δύο αθλητές. Στα 77 κιλά θα αγωνιστεί ο Χρήστος Κουτσουρίδης, ο οποίος στα προκριματικά θα αντιμετωπίσει τον Παούλιους Γκαλκίνας από τη Λιθουανία. Σε περίπτωση νίκης θα παίξει στην φάση των «16» με τον Σέρβο Βίκτορ Νέμες.

Στα 87 κιλά ο Νίκος Βάρκας θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά τον «οικοδεσπότη» Κροάτη Ιβάν Χούκλεκ. Στους «16» θα πέσει πάνω στον Λάσα Γκομπάτζε από τη Γεωργία.

Στην 9η θέση της ελευθέρας η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατετάγη 9η ανάμεσα σε 29 χώρες στην συνολική βαθμολογία της ελευθέρας πάλης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ με συγκομιδή 55 βαθμών.

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 86 κιλά πρόσφερε 25 βαθμούς, ενώ ακόμα 20 έδωσε το ασημένιο μετάλλιο του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στα 79 κιλά. Τέλος, 10 βαθμούς έδωσε η 5η θέση που πήρε ο Αζαμάτ Χοσόνοφ στα 125 κιλά. Ο Γιώργος Πιλίδης στα 65 κιλά πλασαρίστηκε στην 16η θέση.