28/03/2024

Πρεβολαράκη στο wrestling.gr: «Νιώθω ότι πέτυχα κάτι σπουδαίο στο Μπακού…»

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, η Μαρία Πρεβολαράκη «έσπασε» την… κατάρα της δεύτερης θέσης που την κυνηγούσε στις εφετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ρωσία, Βουλγαρία, Φινλανδία) κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο των 53 κιλών στον τελικό των Golden Grand Prix. Ένα μετάλλιο που, όπως επεσήμανε η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ στη συνέντευξή της στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΦ Πάλης (www.wrestling.gr), είναι από τα σημαντικότερα της καριέρας της, αφού, εκτός όλων των άλλων, λειτουργεί ως τονωτική ένεση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί στο Ουζμπεκιστάν (8-14/9).

«Είναι ένα μετάλλιο με ξεχωριστή σημασία. Η στιγμή που βρέθηκα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητριών, σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση, ήταν μοναδική. Νιώθω ότι πέτυχα κάτι σπουδαίο, ειδικά τώρα, σχεδόν 1.5 μήνα πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα» ήταν τα πρώτα λόγια της Πρεβολαράκη, η οποία, για να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας της, χρειάστηκε να πετύχει τρεις νίκες, δύο εκ των οποίων με πτώση.

«Γνώριζα από πριν ότι το Golden Grand Prix θα είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας και ως εκ τούτου θα αποτελούσε το καλύτερο αγωνιστικό τεστ ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένη, ήμουν σε καλή αγωνιστική, αλλά και ψυχολογική κατάσταση και βγήκε ένα μετάλλιο: το χρυσό. Το ευχάριστο είναι ότι τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισα τους περασμένους μήνες έχουν ξεπεραστεί και πλέον επικεντρώνομαι στον μεγάλο μου εφετινό στόχο, τη διοργάνωση του Ουζμπεκιστάν».

Η κατηγορία των 53 κιλών δείχνει να ταιριάζει «γάντι» στην δύο φορές δευτεραθλήτρια Ευρώπης, όμως αναγνωρίζει ότι κάθε διοργάνωση, αλλά και κάθε αγώνας ξεχωριστά, κρύβει παγίδες. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Golden Grand Prix του Μπακού. Η αθλήτρια από τη Σουηδία, η οποία βρισκόταν στον άλλο προκριματικό όμιλο, ήταν φαβορί ακόμη και για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Γνώρισε όμως την ήττα και έμεινε εκτός απ’ όλα τα μετάλλια. Κάθε αγώνας και κάθε διοργάνωση κρύβει παγίδες. Οι αθλήτριες που μετέχουμε στην κατηγορία γνωρίζομαστε πλέον μεταξύ μας και ξέρουμε πώς να λειτουργήσουμε ανά πάσα στιγμή, χωρίς όμως αυτό να λειτουργεί πάντα υπέρ μας. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο συναγωνισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, αφού και κάποιες αθλήτριες που δεν ήρθαν στο Μπακού, θα είναι σίγουρα παρούσες στη διοργάνωση του Ουζμπεκιστάν. Εγώ από την πλευρά μου νιώθω καλά στη συγκεκριμένη κατηγορία, γεγονός που προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ εντός της παλαίστρας».

Όσο για τον μεγάλο εφετινό στόχο της, το παγκόσμιο πρωτάθλημα, η Μαρία Πρεβολαράκη παραμένει προσγειωμένη, γνωρίζοντας ωστόσο ότι είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. «Ευελπιστώ σε ένα μετάλλιο. Ξέρω ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Θέλω να παρουσιαστώ πανέτοιμη και να χαρίσω στο άθλημα μου, την πάλη, ένα μετάλλιο παγκόσμιου κύρους και εμβέλειας».

http://wrestlinghellas.gr