29/03/2024

Πηλίδης: «Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες! Στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες…»

Στην εκπομπή «Νίκη στην Contra» στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 φιλοξενήθηκε το «χρυσό παιδί» της ελληνικής πάλης, Γιώργος Πηλίδης. Ο «Γιωρίκας» είναι μόλις 17 ετών και’ χει κατορθώσει να γίνει διάσημος στην παγκόσμια μαχητική σκηνή, έχοντας κατακτήσει πολλαπλές διακρίσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.


Η εκπομπή «Νίκη στην Contra» φιλοξένησε τον πιο πολυσυζητημένο αθλητή στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Πρόκειται φυσικά για τον νεαρό πρωταθλητή, Γιώργο Πηλίδη ο οποίος είναι ένας ακούραστος εργάτης, μία… μηχανή παραγωγής μεταλλίων.

Ο Πηλίδης δήλωσε πως περίμενε το κάτι παραπάνω στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, εννοώντας φυσικά το χρυσό μετάλλιο, καθώς θυσίασε πολλά για το στόχο του αυτόν, ωστόσο δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει με το ίδιο πείσμα για τις επόμενες προκλήσεις και φυσικά το πλάνο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνας του Τόκιο το 2020.

«Δεν θέλω να λέω δικαιολογίες. Έτυχα με τους πιο δύσκολους αντιπάλους στην αρχή και δεν μου έμειναν δυνάμεις στον ημιτελικό. Ρόλο έπαιξε και η πίεση του κόσμου. Πρώτη φορά είχα τόσους ανθρώπους να με στηρίζουν και ήμουν στα χαμένα.»

Σε σχετική ερώτηση αν μπορεί να συνεχίσει την ελληνική παράδοση στην πάλη,  και να γίνει ο συνεχιστής των επιτυχιών του Μπάμπη Χολίδη εν παραδείγματι, ο νεαρός πρωταθλητής απάντησε: «Δεν μπορώ να πω ακόμη. Είμαι μικρός, ίσως σε μερικά χρόνια να συζητήσουμε. Προσωπικά κοιτάω το στόχο μου και συνεχίζω τις προπονήσεις.»