26/04/2024

Παγκόσμιο beach wrestling: Η ελληνική ομάδα για την Κατερίνη

Με 50 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο που θα διεξαχθεί στην παραλία της Κατερίνης (3-6 Ιουλίου).

Ανάμεσα τους θα βρίσκονται παλαιστές που έχουν πρωταγωνιστήσει, κατά το παρελθόν σε αντίστοιχα πρωταθλήματα κόσμου ενώ έχουν αγωνιστική εμπειρία και σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων.

Στις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζει το όνομα του Απόστολου Τασκούδη. Ο αθλητής των 70 κιλών το 2013, στο παγκόσμιο του Μαρόκου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και, τώρα, στην Κατερίνη θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία. Στην ίδια κατηγορία θα αγωνιστούν και οι Γκεόργκι Αβκοπασβίλι και Χρήστος Ναβροζίδης. Στα 80 κ. θα παλέψουν οι Παύλος Κυριακίδης, Γεώργιος Κουλουχίδης, Παύλος Ματσουκατίδης και στα 90κ. οι Θεοδόσιος Παυλίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Ηλίας Μπούκης. Στα +90κ. θα πάρουν μέρος οι Χρήστος Νυφαδόπουλος, Λεωνίδας Σάββας και Θεόφιλος Αμπατζής. Εφηβοι: 60 κ.: Φώτης Παπαδάκης, Χαράλαμπος Αγκαφανίδης, Πέτρος Γεροντίδης, 70κ.: Θεόδωρος Ιωσηφίδης, Γκεόργκι Αβκοπασβίλι, Χαράλαμπος Λοϊζίδης, 80κ.: Παύλος Κυριακίδης, Γκελάκης Ματσουκατίδης, Παύλος Ματσουκατίδης, +80κ.: Χρήστος Μαυρίδης, Παύλος Ποιμενίδης, Γεώργιος Χαλκίδης. Παίδες: 60κ.: Γεννάδιος Καρυπίδης, Ηλίας Μαραντίδης, Γεώργιος Γεωργιάδης, 70κ.: Κυριάκος Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Ιωσηφίδης και Βασίλης Κούτσης, +70κ.: Θεόδωρος Κυριακίδης, Παναγιώτης Σαββίδης και Αλέξανδρος Τσαντικίδης.

Από πολύ καλές αθλήτριες αποτελείται η γυναικεία ομάδα. Θα αγωνιστούν οι: Γυναίκες: 60κ.: Ευδοξία Παυλίδου, Αικατερίνη Παπαθεοδώρου, Ευαγγελία Κουτσούκη, 70κ.: Ειρήνη Γαβρανίδου, Χριστίνα Χατζηνικολάου, Αθηνά Γιαννουσά, +70κ.: Αικατερίνη Πιτσιάβα, Κωνσταντίνα Παπαζήση. Νεάνιδες: 50κ.: Στέλλα Νουλίκα, 60κ.: Ειρήνη Γαβρανίδου, Μαρία Κριαρίδου, Χριστίνα Αμπατζή. Κορασίδες: 50κ.: Ιορδανία Καραθάνου, Ελένη Παπαμιχαήλ και +50κ.: Λυγερή Βούλγαρη, Μαρκέλα Τζουμπουσλή και Ελένη Καρατζά.

Οι Ελληνες πρωταθλητές από τις 29 Ιουνίου θα βρίσκονται στην παραλία της Κατερίνης ώστε να ολοκληρώσουν την προετοιμασία στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων. «Κάποιοι από τους παλαιστές μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία από αγώνες πάλης σε άμμο. Μάλιστα, κάποιοι όπως οι Τασκούδης και Νυφαδόπουλος έχουν κατακτήσει και διακρίσεις ενώ άλλοι έχουν αξιόλογα πλασαρίσματα. Τα περισσότερα από τα μέλη της ομάδας είναι πρωταθλητές στην ελληνορωμαϊκή ή την ελευθέρα. Πιστεύω ότι θα διεξαχθούν ωραίοι αγώνες και οι θεατές θα απολαύσουν ένα ιδιαίτερα θεαματικό άθλημα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της πάλης στην άμμο, Βασίλης Μπατάλας.

Η Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουλίου και ώρα 21:00, στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.