24/04/2024

Πέμπτος ο Μαρτίδης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης των Σκοπίων

Την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Παίδων – Κορασίδων που διεξάγεται στα Σκόπια κατέκτησε ο Γιάννης Μαρτίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής πάλεψε για το χάλκινο μετάλλιο στο μικρό τελικό, ωστόσο λύγισε από τον ανώτερο Τερζιάν (Ρωσία). Αναλυτικά η ανακοίνωση της Elop. 


Αναμφίβολα, πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της ελληνικής Πάλης που συνεχίζει να διεκδικεί μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, τις πρώτες δύο ημέρες του Ευρωπαϊκού θα διεκδικήσει τέσσερα μετάλλια!

Ο Μαρτίδης χρειάστηκε να κάνει δύο διαδοχικές νίκες στα ρεπεσάζ, για να φτάσει στον μικρό τελικό. Επικράτησε με τεχνική πτώση του Βικτόροφ (Βουλγαρία) και στη συνέχεια νίκησε με 4-3 του Μπούντικα (Πολωνία).

Αύριο η Ελλάδα θα έχει τριπλή ελληνική συμμετοχή στα ρεπεσάζ και θα επιδιώξει να ανέβει στο βάθρο.

Στην κατηγορία των 65κ. της ελευθέρας ο Χριστόφορος Λοϊζίδης επικράτησε με 10-2 του Μπενογκούεφ στον προκριματικό γύρο και προκρίθηκε στους «16». Εκεί αντιμετώπισε τον Τασέφ (ΠΓΔΜ) κι επικράτησε εύκολα με 7-0. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Αμπντουλκαντίροφ και ηττήθηκε με 9-5, ο Ρώσος έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε την ευκαιρία στο Ελληνα πρωταθλητή να αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης: Μπουέ (Γαλλία) – Μπορζίν (Μολδαβία).

Στα ρεπεσάζ θα συνεχίσει και ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης, ο οποίος στη κατηγορία των 80κ. θα αγωνιστεί απέναντι στον Μίντσεφ (Βουλγαρία). Επόμενως αντίπαλός του, σε περίπτωση νίκης θα είναι ο Γκεβοργκιάν (Αρμενία). Σε περίπτωση που σημείωσε τη δεύτερη νίκη θ αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Μαγιλόν (Αζερμπαϊτζάν).

Τέλος στα 110κ. ο Δημήτρης Τουλκερίδης θα αντιμετωπίσει στα ρεπεσάζ τον Καμίτσκη (Βουλγαρία). Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στους «16» από τον Αμπούεφ, όμως ο Αζέρος προκρίθηκε στον τελικό κι «έστειλε» τον Τουλκερίδη στα ρεπεσάζ.