29/03/2024

Πάλη: «Xρυσός» ο Κολιτσόπουλος

Eπιτυχία για Κολιτσόπουλο στην πάλη

Επική ήταν η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα πανηγύρισε δύο τεράστιες επιτυχίες στην Ελληνορωμαϊκή, καθώς ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος εκτροχίασε κάθε εμπόδια που βρήκε μπροστά του και σταμάτησε μόνο για να παραλάβει το χρυσό μετάλλιο, ενώ στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Δημήτρης Θάνος, που μέσω των ρεπεσάζ φόρεσε στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο.

Η ημέρα ανήκε ολοκληρωτικά στον Αρίωνα Κολιτσόπουλο. O 16χρονος πρωταθλητής ανέβηκε στην παλέστρα τη Δευτέρα, όπου επικράτησε του Σουηδού Σακάς και του Εστονού Χρίστιουκ, πριν αποδείξει εκτός από τις μαχητικές και τις τακτικές του ικανότητες απέναντι στον Χοβανισιάν από την Αρμενία. Στον ημιτελικό το αγρίμι ήρθε 1-1, ωστόσο κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

 Tέθηκε αντιμέτωπος με τον Σέιμουρ Γκασίμοφ από το Αζερμπαϊτζάν και ξεκίνησε τον αγώνα με αυτοπεποίθηση, μετά τη χθεσινή του… παρέλαση. Αρχικά προηγήθηκε 1-0 για να ισοφαρίσει ο Αζέρος. Με το παιχνίδι να φτάνει προς τη λήξη του ο Κολιτσόπουλος προηγήθηκε 5-2 και με επικό φινάλε κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ακούγοντας τον εθνικό ύμνο με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. O Ελληνας πρωταθλητής έγραψε Ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 στην Ελληνορωμαϊκή

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Θάνος στα 110κ. μέτρησε τη Δευτέρα (13/6) μία νίκη και μία ήττα και μπήκε στο μονοπάτι των ρεπεσάζ. Σήμερα νίκησε αρχικά 11-4 τον Τζέτσοφ από την Μολδαβία και στον τελικό επικράτησε με πτώση του Αζέρου Μαρντάνοφ. Έτσι, με το σπαθί του πήρε το χάλκινο μετάλλιο και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών.

Από εκεί και πέρα, στα 51κ. ο Βασίλης Ραφαήλ Παπαγεωργίου πάλεψε απέναντι στον Τούρκο Τσακμάκ. Σε ένα οριακό παιχνίδι με έντονη δράση ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε με 6-3. Ο Παπαγεωργίου μπήκε δυναμικά στον αγώνα και προηγήθηκε 3-0, όμως στο δεύτερο μέρος ο Τούρκος απάντησε με τον ίδιο τρόπο και ισοφάρισε. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να ρισκάρει, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στον πόντο που χρειαζόταν για να προκριθεί.

Ο Γιώργος Αθανασίου προσπάθησε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ντίμιταρ Στιογιάνοφ Ράτσεφ από την Βουλγαρία έχασε στα 71κ. της Ελληνορωμαϊκής.

Τέλος μία νίκη απέναντι στον Βούλγαρο Αντόνιο Στεφάνοφ Ταχόφ και μία ήττα από τον Ρουμάνο Κρίστιαν Ρούσου μέτρησε ο Νίκο Γιαγκουνίδης στα 92κ. της Ελληνορωμαϊκής».

Διπλή εκπροσώπηση την Τετάρτη

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων συνεχίζεται την Τετάρτη (15/6). Η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση με τις Αγάπη Αμπελίδου και Δροσούλα Τζιανακοπούλου να ρίχνονται στη μάχη.

Η πρώτη στα 57κ. αντιμετωπίζει για την φάση των «16» την Γιάνα Πέτροβιτς από την Σερβία, ενώ η δεύτερη στα 65κ. κοντράρεται με την επίσης Σέρβα Μάσα Πέτροβιτς.