25/04/2024

Πάλη στην άμμο: Μεγάλη η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κατερίνης

Στην παραλία της Κατερίνης θα επικεντρωθεί από τις 4 έως και τις 6 Ιουλίου το ενδιαφέρον της παγκόσμιας πάλης. Στην πρωτεύουσα της Πιερίας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης στην άμμο (beachwrestling) σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες ανδρών (70, 80, 90, +100κ.), γυναικών (60, 70, +70κ.), εφήβων (60, 70, 80, +80κ.), νεανίδων (50, 60, +60κ.) και κορασίδων (50, +50κ.).

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 αθλητές και αθλήτριες από 19 χώρες (Ολλανδία, Σουηδία, Ρουμανία, Εσθονία, Βενεζουέλα, Ρωσία, Αυστρία, Κροατία, Ινδία, Ιράκ, Νορβηγία, Ουγγαρία, Αμερική, Κύπρος, Καζακστάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γουινέα, Τουρκία και Ελλάδα).

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η συμμετοχή της Βενεζουέλας. Η χώρα της Ν. Αμερικής έχει δηλώσει ότι θα πάρει μέρος με 28 αθλητές και 16 αθλήτριες. Πρόκειται για τη 2η μεγαλύτερη αποστολή μετά την ελληνική (50 αθλητές και αθλήτριες). Αριθμό παλαιστών δεν έχει δηλώσει η Τουρκία. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι οι Τούρκοι παλαιστές ειδικεύονται και στην πάλη σε άμμο οπότε αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα με αθλητές έτοιμους να προσφέρουν πλούσιο θέαμα.

Η Κατερίνη έχει παράδοση στην πάλη στην άμμο καθώς τα τελευταία χρόνια διεξάγονται στις παραλίες της τα πανελλήνια πρωταθλήματα όπου έχουν πάρει μέρος κορυφαίοι Έλληνες παλαιστές με διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις. Το άθλημα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό καθώς η ταχύτητα συνδυάζεται με τις εντυπωσιακές λαβές και τους εύκολους κανονισμούς και έτσι, ήδη, έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στη χώρα μας.

Η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουλίου και ώρα 21:00, στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.

(Σ.Σ) πηγή: http://wrestlinghellas.gr/