29/03/2024

Πάλη: Πέμπτος ο Ντούνιας στο Παγκόσμιο Κ-23

Έφτασε μία ανάσα από το βάθρο

Ο Νίκος Ντούνιας έφτασε μία ανάσα από το βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας. Αναλυτικά:

Ο 21 ετών Έλληνας πρωταθλητής, έδειξε στο τουρνουά τις τεράστιες δυνατότητές του και ολοκλήρωσε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, που τον έφερε στην 5η θέση της κατηγορίας των 130 κιλών της Ελληνορωμαϊκής.

Ο Ντούνιας ξεκίνησε τις προσπάθειες του τη Δευτέρα (17/10). Αρχικά, αιφνιδιάστηκε από τον Τούρκο Φατίχ Μποζκούρτ, ο οποίος τελικά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Την Τρίτη (18/10) επανήλθε και στον αγώνα τον ρεπεσάζ, όπου και επικράτησε με 13-11 του Τσέχου Μαρσέλ Αλμπίνι, κερδίζοντας το εισιτήριο για τον «μικρό» τελικό.

Εκεί συνάντησε τον Ούγγρο Ντάριουζ Ατίλα Βίτεκ, ο οποίος έχει να επιδείξει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ευρώπης και την τρίτη θέση στην κατηγορία των Ανδρών. Ο Ούγγρος κυριάρχησε από την αρχή και έφτασε στη νίκη με τον Νίκο Ντούνια, που έχει ακόμα δύο χρόνια μπροστά του στο συγκεκριμένο ηλικιακό επίπεδο, να κατακτά την πέμπτη θέση.

Στα ρεπεσάζ ο Σωτηριάδης

Ο Γιώργος Σωτηριάδης δεν τα κατάφερε στη φάση των «16» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και ηττήθηκε με 5-2 από τον Πουκλαβετς στα 72 κιλά. Ο Κροάτης πρωταθλητής μπήκε καλύτερα στο ματς και παρά την αξιέπαινη αντίδραση του Σωτηριάδη κέρδισε το παιχνίδι.

Αρχικά ο Σωτηριάδης, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Γκαρσία από την Γουατεμάλα. Η προσπάθεια του θα συνεχιστεί την Τετάρτη (19/10), καθώς στα ρεπεσάζ θα αντιμετωπίσει τον Ντάιγκο Κομπαγιάσι από την Ιαπωνία. Σε περίπτωση νίκης θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο με τον Βικάς Βικάς από την Ινδία.

Ηττήθηκαν στα προημιτελικά Τσιόβολος και Παγκαλίδης

Εν τω μεταξύ, στα προημιτελικά σταμάτησε η πορεία του Ηλία Παγκαλίδη και του Αποστόλη Τσιόβολου. Ο Τσιόβολος στα 97 κιλά αντιμετώπισε τον Βραζιλιάνο Άλβες και σε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι ηττήθηκε με 3-1.

Στα 82 κιλά ο Ηλίας Παγκαλίδης αντιμετώπισε τον Σουηδό Άλγκρεν και ηττήθηκε με 5-3. Ο Παγκαλίδης ξεκίνησε την ημέρα με νίκη 2-1 απέναντι στον Χακομπιάν από την Αρμενία, ενώ στη συνέχεια νίκησε εύκολα τον Εστέβεζ Μαρίν από την Ισπανία.