29/03/2024

Πάλη: Ξεχώρισαν οι πρώτοι αθλητές για την σύσταση της προολυμπιακής ομάδας

Με επιτυχία οι αγώνες των Ελλήνων στην πάλη

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στο κλειστό γυμναστήριο Ζεφυρίου ο Σπάρτακος του Δήμου Φυλής, οι αγώνες πρόκρισης της ελευθέρας Πάλης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Οι επίλεκτοι αθλητές πάλεψαν για μία θέση στην προολυμπιακή ομάδα που τους δίνει το δικαίωμα να αγωνιστούν στα δύο τουρνουά που θα δώσουν τα εναπομείναντα Ολυμπιακά εισιτήρια.

Την τελική απόφαση, όπως ορίζει το καταστατικό της ομοσπονδίας θα το πάρουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές και η τεχνική επιτροπή, ωστόσο οι αθλητές έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στο γήπεδο τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και έγιναν εντυπωσιακά παιχνίδια. Αυτό που «έκλεψε» τις εντυπώσεις ήταν η αναμέτρηση στα 125κ. Ο Χριστόφορος Λαζίδης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-1 από τον Κωνσταντίνο Αλεξανδρίδη, τελικά επικράτησε με πτώση.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι ο Γιάννης Μαρτίδης επικράτησε με τεχνική υπέροχη του Νεκτάριου Κουζουπη στα 57κ.

Στα 65κ. ο Γιώργος Πιλίδης προκρίθηκε χωρίς αγώνα, ενώ στα 74κ. ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης επικράτησε με τεχνική υπέροχη του Κύριλλου Μπινενμπαουμ.

Στην κατηγορία των 86κ. υπήρχαν τρεις αθλητές. Ο Θεόδωρος Κυριακιδης επικράτησε με 3-1 του Αγγέλου Κουκλαρη, αλλά στον τελικό ο Γιώργος Σαββουηλιδης επιβλήθηκε του Κυριακίδη με τεχνική υπεροχή.

Τέλος στα 97κ. ο Τιμόθεος Ξενιδης επικράτησε με πτώση του Γκίβι Μπλιατζε.

Οι αγώνες πρόκρισης θα ολοκληρωθούν αύριο με το στιλ της ελληνορωμαϊκής».