18/04/2024

Πάλη: Διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο ο Ντούνιας

Πάει για το μετάλλιο ο Έλληνας παλαιστής

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων – Νεανίδων που διεξάγεται στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας θα διεκδικήσει ο Νίκος Ντούνιας.  Αναλυτικά η ανακοίνωση της ELOP.

«Το θωρηκτό πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, έφτασε έως τα ημιτελικά των 130κ. της ελληνορωμαϊκής, αλλά ηττήθηκε στα ημιτελικά.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν απλά ασταμάτητος. Στον προκριματικό γύρο επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Λετονού Φιλιμόνοβς. Στα προημιτελικά με νέα μεγάλη εμφάνιση επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Αζέρου Μαμαντόφ. Στον ημιτελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ουκρανό Βισνιβέτσκι. Ο Ντούνιας ξεκίνησε εντυπωσιακά προηγήθηκε με 5-4 κι έδειχνε ότι ελέγχει το παιχνίδι. Η απειρία, όμως, σε μία φάση έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να πάρει τη νίκη με πτώση.

Σήμερα ο Ελληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει για το χάλκινο μετάλλιο τον νικητή της αναμέτρησης Λαζάροφ (Βουλγαρία) – Βαβρζίντσικ (Πολωνία).

Στις υπόλοιπες σημερινές ελληνικές συμμετοχές στα 55κ. ο Κώστας Δαμιανάκης ηττήθηκε με πτώση  από τον Λετονό Μπονταρένκο. Στα 63κ. ο Γιάννης Πέτκος έχασε με 6-1 από τον Τούρκο Σαριγιάρ στη φάση των «16».

Στα 87κ. ο Αβραάμ Σωτηριάδης ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Ούγγρο Μεζέι, ενώ τέλος στα 77κ. ο Γιώργος Γκίρνης έχασε με τεχνική υπεροχή από τον Νορβηγό Μουκούμπου».