28/03/2024

Πάλη: Γρονθοκοπήθηκε προπονητής και διακόπηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Σκηνές απείρου κάλλους στο Κιλκίς όπου μερίδα αθλητών δεν επέτρεψε να γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα και επιτέθηκαν φραστικά στη διοίκηση της ομοσπονδίας, ενώ χτύπησαν τον ομοσπονδιακό προπονητή, Αμιράν Καρντάνοφ!

Δημοσίευμα του Gazzetta.gr αναφέρει πως διακόπηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάλης έπειτα από ξυλοδαρμό γνωστού προπονητή.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Σκηνές ντροπής για την ελληνική πάλη εκτυλίχθηκαν χθες και σήμερα (22/5) στο Κιλκίς!

Εκεί επρόκειτο να διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης, αλλά η διοργάνωση δεν έγινε ποτέ επειδή αθλητές από σωματεία που είναι στην αντιπολίτευση (Γιώργος Πιλίδης, αθλητές του ΠΑΟΚ, της Ευκαρπίας, αλλά και άλλων σωματείων μεταξύ αυτών) παρεμπόδισαν την διεξαγωγή των αγώνων.

Το Σάββατο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και με πανό ζητούσαν την παραίτηση του Δ.Σ και την απομάκρυνση του πρώην ολυμπιονίκη και προέδρου, νυν συμβούλου της ομοσπονδίας, Κώστα Θάνου γιατί -όπως καταγγέλλουν- «συμπεριφέρθηκε βάναυσα στον Πιλίδη». Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες στο γήπεδο, επιτέθηκαν φραστικά (τόσο ο Πιλίδης όσο και άλλοι που παρεμπόδισαν την διεξαγωγή του πρωταθλήματος) προς τα μέλη της διοίκησης, ζητώντας τους να παραιτηθούν και μάλιστα με ύβρεις.

Σήμερα η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά καθώς υπήρξαν και επεισόδια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Gazzetta από αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε επίθεση κατά του ομοσπονδιακού προπονητή και δις ολυμπιονίκη Αμιράν Καρντάνοφ και μάλιστα από γνωστό προπονητή!

Ο Καρντάνοφ δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο και ζήτησε αμέσως το λόγο με την κατάσταση να ξεφεύγει και να δέχεται επίθεση και από άλλα άτομα. Χρειάστηκε η παρέμβαση των πιο ψύχραιμων για να μην ξεφύγει… τελείως η ατμόσφαιρα που μύριζε μπαρούτι, ενώ η διοίκηση της ομοσπονδίας πήγε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε όσα έγιναν στο κλειστό του Κιλκίς.

Μόλις έφτασε η αστυνομία στο χώρο, υπό το φόβο να χειροτερέψει η κατάσταση, ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ, Στέργιος Λεωνάκης, ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην μπουν μέσα στο γήπεδο καθώς σκέφτονταν τα… χειρότερα, αφού υπήρχε και κόσμος που πήγε απλά να δει τους αγώνες.

Υπ΄αυτές τις συνθήκες, τα περισσότερα σωματεία και οι αθλητές αν και συμμετείχαν στην κλήρωση, δεν εμφανίστηκαν για τους αγώνες, με αποτέλεσμα να μην γίνει ούτε σήμερα το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

«Πήγαμε και κάναμε δήλωση του συμβάντος. Είναι στενάχωρο αυτό που ο οποιοσδήποτε έχει μία θέση να συμπεριφέρεται καθ’ αυτόν τον τρόπο. Ηρθαν ορισμένα σωματεία για να αγωνιστούν κι αυτοί τους παρεμπόδισαν» αναφέρει στο Gazzetta o κ. Λεωνάκης.

Να τονιστεί πως η ομοσπονδία θα συνεδριάσει άμεσα επί του θέματος και αναμένονται σοβαρές κυρώσεις κατά των αθλητών και των προπονητών που ενεπλάκησαν στην παρεμπόδιση του πρωταθλήματος (η οποία σύμφωνα με τον Νόμο Αυγενάκη τιμωρείται από πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση), ενώ υπάρχει υλικό από κάμερες, αλλά και μάρτυρες που επιβεβαιώνουν την λεκτική επίθεση το Σάββατο και την σωματική επίθεση στον Καρντάνοφ, τον οποίο δεν σεβάστηκαν καν ως ολυμπιονίκη.