28/03/2024

Πάλη: Άφησε υποσχέσεις ο Κουγιουμτσίδης

Άφησε υποσχέσεις για το μέλλον ο νεαρός παλαιστής

«Ανάμικτα συναισθήματα» άφησε για την Ελλάδα η πρώτη ημέρα του προολυμπιακού τουρνουά της Βουδαπέστης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Elop:

«Οι Ελληνες αθλητές μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο, αλλά ειδικά η εμφάνιση του Γιώργου Κουγιουμτσίδη άφησε πάρα πολλές υποσχέσεις.

Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στα 74κ. κι έφτασε έως τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον Κεντάντζε, καθώς έχασε με 14-9. Η εμφάνισή του ήταν εντυπωσιακή και πενήντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ήταν πίσω στο σκορ με 8-7. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεωργιανός αθλητής είναι από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας με πολλά μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην κατοχή του. Ο Κουγιουμτσίδης, όμως, τον πάλεψε στα ίσα και έδειξε ότι μπορεί να πάρει την Ολυμπιακή πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά του Μαΐου.

Για να φτάσει έως τα προημιτελικά ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Αμιν (Σαν Μαρίνο) στον προκριματικό γύρο και του Γκασεμίκια (Μεγάλη Βρετανία), χωρίς αγώνα στους 16.

Ο Γιώργος Πιλίδης στα 65κ. αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Μολδαβό Σακουλτάν με 2-0, δεχόμενος ισάριθμες παρατηρήσεις. Νωρίτερα ο Ελληνας πρωταθλητής είχε επικρατήσει του Ιταλού Μανσούρ με 8-4 κι ενώ πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έχανε με 4-3.

Οι Τιμοφέι Ξενίδης και Γιώργος Σαββουλίδης έχασαν με τεχνική υπεροχή από τους Τιλ (Γερμανία) και Σαμπανάου (Λευκορωσία) αντίστοιχα.

Οι Γιώργος Κουγιουμτσίδης και Γιώργος Σαββουλίδης θα παλέψουν αύριο στα ρεπεσάζ με στόχο να ανέβουν στο βάθρο του προολυμπιακού τουρνουά, χωρίς όμως, να ισοδυναμεί με Ολυμπιακή πρόκριση σε όποιον κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Τέλος αύριο αγωνίζεται στο προολυμπιακό τουρνουά η Κατερίνα Πιτσιάβα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει στη φάση των 16 στα 76κ. την Μπελίνσκα (Ουκρανία)».

*** Στη φωτογραφία ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, χωρίς πνευματικά δικαιώματα.