29/03/2024

Οι Ιάπωνες βάζουν τις πολεμικές τέχνες και στο WWE!

Γράφει ο Νότης Καμπέρης

Οι Ιάπωνες έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων, έχουν πρωτοπορήσει και έχουν αναπτύξει άλλους κλάδους των εν λόγω σπορ. Από το Judo και το Karate… θα σας πάω στην εκλεκτή θυγατρική σχολή του WWE, το NXT και τους Hideo Itami (aka KENTA), Samoa Joe και Shinsuke Nakamura.

Είναι ιστορικώς αποδεδειγμένο ότι οι περισσότεροι ιαπωνοθρεμμένοι παλαιστές του WWE έχουν προσεγγίσει κάποιου άλλου είδους πολεμική τέχνη, πριν αφοσιωθούν στην επαγγελματική πάλη (υπάρχει μια τάση ως προς το μεξικάνικο Lucha Libre style). Πάρτε για παράδειγμα τους Yoshi Tatsu (πυγμαχία) και Taka Michinoku (με το γνωστό «Michinoku Driver»).

Το NXT έχει καθηλώσει τους fans του WWE με το θέαμα το οποίο προσφέρει, ενώ έχει προσεγγίσει και το ενδιαφέρον ατόμων που δεν παρακολουθούν τακτικά pro wrestling. Αυτήν την εποχή, δεσπόζουν στο ρόστερ οι προαναφερόμενοι Ιάπωνες wrestlers. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε το γιατί:

https://www.youtube.com/watch?v=7nFwCyec4Wk

https://www.youtube.com/watch?v=-80QO8h1Vms

Αυτή είναι μια πολύ γερή τριάδα, που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω στο WWE. Βέβαια, δεν έχει αξιωθεί κάποιος Ιάπωνας παλαιστής να κατακτήσει κάποια βαριά ζώνη στο κορυφαίο pro wrestling promotion.

Το πώς θα μπορέσει ένας παλαιστής να «παντρέψει» δύο διαφορετικά είδη πολεμικών τεχνών είναι αυτό που θα τον φτάσει στην διάκριση. Μπορεί να πάρει δύο στοιχεία από κάθε είδος, να τα ενσωματώσει στο οπλοστάσιο του και να γίνει πραγματικά άτρωτος.

Θυμηθείτε ότι στο WWE ο CM Punk έκανε επίδειξη κινήσεων Muay Thai σε πολλούς αγώνες του. Μπορεί να είναι sport entertainment το promotion του Κονέκτικατ, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει εξίσου εντυπωσιακό.

Να σημειώσουμε ότι ένα από τα πιο θεαματικά promotion του πλανήτη σε pro wrestling είναι το NJPW (New Japan Pro Wrestling) ή το Wrestle-1 (συνεργάστηκε και με το TNA). Και όπως οι Μεξικανοί έχουν το Lucha Libre (πιο ακροβατικό από το συνηθισμένο), οι Ιάπωνες έχουν το Puroresu.