19/04/2024

Μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς της ελληνορωμαϊκής

Σε μία μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς της ελληνορωμαϊκής πάλης προχώρησε η παγκόσμια ομοσπονδία καθώς αποφάσισε να καταργήση του επιβαλλόμενου par terre.

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η παγκόσμια ομοσπονδία σε όλες τις εθνικές, σε όλους του αγώνες της ελληνορωμαϊκής πάλης που θα γίνουν στο εξής σε επίπεδο ανδρών, δε θα υφίσταται η επιβολή του par terre (όποιος δείχνει παθητικότητα στον αγώνα, του επιβάλλεται αμυντική στάση στο ταπί).
Στο εξής, όποιος αθλητής επιδεικνύει παθητικότητα στον αγώνα, θα δέχεται αρχικά την πρώτη παρατήρηση. Στη συνέχεια η δεύτερη παρατήρηση θα καταγράφεται και η τρίτη θα δίνει πόντο στον αντίπαλο. Σε κάθε άλλη παρατήρηση που θα προκύπτει από την τρίτη και μετά, το αγώνας δε θα διακόπτεται, αλλά θα προστίθονται βαθμοί (ένας κάθε φορά) στον αντίπαλο. Με τον τρόπο αυτό θα επιβραβεύεται ο αθλητής που παλεύει και όχι αυτός που αποφεύγει την πάλη και τις λαβές.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αλλαγή έχει γίνει σε όλες τις μικρότερες κατηγορίες και είχε μείνει μόνο αυτή των ανδρών, όπου η απόφαση ήταν να εφαρμοστει το μέτρο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

http://sportsfeed.gr/2016/09/30/megali-allagi/