25/04/2024

Μαρία Πρεβολαράκη:Με επιμονή, υπομονή και αγώνα οι Έλληνες τα καταφέρνουν!

Τι πιο σπουδαίο από το μήνυμα μίας τόσο μεγάλης αθλήτριας, όπως η Μαρία Πρεβολαράκη που ήδη εξασφάλισε στο αγώνισμα της πάλης την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η έμπειρη αθλήτρια, πέρασε από χίλια κύματα, λόγω του τραυματισμού που την ταλαιπώρησε, όμως επέστρεψε δυνατή και κατάφερε αυτό που φαντάζει άθλος, στα μάτια μας. Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στο Fightsports.gr αμέσως μετά την επιτυχία της.

Μαρία πέτυχες μία τόσο σπουδαία πρόκριση στους Ολυμπιακούς σε μία εποχή που ο Ελληνικός αθλητισμός περνάει κρίση. Τι σημαίνει αυτή η πρόκριση για σένα και γενικότερα για την Ελληνική πάλη;

«Πέρα από τις γενικότερες δυσκολίες, είχα το θέμα του τραυματισμού μου, που κατάφερα να ξεπεράσω μαζί με τον γιατρό και τον φυσικοθεραπευτή. Έκανα χειρουργείο για το πρόβλημα του αυχένα και παρά το μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας, πέτυχα τον στόχο μου».

Ποια ήταν η συνταγή της επιτυχίας για να τα καταφέρεις και τι θεωρείς πως πρέπει να κάνουν οι Έλληνες παλαιστές για να πετύχουν κάτι παρόμοιο;

«Δεν υπάρχει κάποια συνταγή πέραν της σκληρής προπόνησης. Δεν κάναμε γιορτές και ήμασταν στην προετοιμασία στο Λουτράκι. Όταν μπαίνεις στο κλίμα της προπόνησης δεν σε απασχολεί κάτι άλλο.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως και οι άλλοι παλαιστές της Εθνικής ομάδας, προετοιμάστηκαν κατάλληλα, πήγαν σε κάποια camp του εξωτερικού,παρά το ότι οι αθλητές των άλλων Εθνικών ομάδων πηγαίνουν σε περισσότερα.».

Ο στόχος σου στους Ολυμπιακούς περιλαμβάνει μετάλλιο και πόσο εφικτό είναι αυτό;

«Σίγουρα θέλω να πάω καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Έχω στόχο την οκτάδα που είναι εφικτή όσο για το μετάλλιο είναι δύσκολο αλλά όλα γίνονται. Παίζει ρόλο και η κλήρωση. Φυσικά να είμαι και υγιής».

Ο ρόλος της Ελληνικής πολιτείας στην προσπάθεια σου; Είναι ενεργή η πολιτεία;

«Ο κύριος Κατράλος μας βοήθησε. Είχαμε της υποτροφίες της Ολυμπιακής επιτροπής και κάποιους χορηγούς. Γενικά είναι δύσκολες οι εποχές για την ομοσπονδία, αλλά ότι ζήτησα μου δόθηκε».

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους Έλληνες που περνάνε δύσκολα μέσα από την επιτυχία σου;

«Περνάμε δύσκολα αλλά θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή ώστε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να αγωνιζόμαστε».