28/03/2024

Η FILA βγάζει από το πρόγραμμα της GRAPPLING και ερ. ΜΜΑ!

Την ανακοίνωση ότι θα βγάλει από το πρόγραμμά της τελείως τα αθλήματα του Grappling και των ερ. ΜΜΑ έκανε ο νέος πρόεδρος της FILA Nenad Lalovic, στην πρώτη ομιλία του μετά την εκλογή του. Αντίθετα θα κρατήσει το άθλημα του Παγκρατίου και του beach wrestling. Όσον αφορά τις φετινές διοργανώσεις αυτές θα γίνουν κανονικά.

Αν και δεν έδωσε ακριβής λόγους για αυτή την επιλογή, είναι εμφανές ότι ο κίνδυνος να βγει από τους Ολυμπιακούς αγώνες η πάλη έχει αλλάξει άρδην την σκέψη των ανθρώπων της FILA που είναι και το παγκόσμιο όργανό της. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ίδια ομιλία, ο νέος πρόεδρος ανακοίνωσε και ένα σετ νέων κανονισμών για την πάλη. Αν και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε Ελληνορωμαϊκή και Ελευθέρα, το βασικό πλαίσιο είναι το εξής:

  • Συνολικό σκορ για όλο τον αγώνα
  • Η δομή του αγώνα είναι για 2 τρίλεπτες περιόδους
  • Το takedown αξίζει 2 πόντους και γίνεται πιο επικερδέςA
  • Υπάρχει διαφορά σε τί είναι τεχνική πτώση. Στην ελευθέρα, θα υπάρχει διαφορά 10 πόντων, ενώ στην ελληνορωμαϊκή 7 πόντων.
  • Θα υπάρχει διαχωρισμών των αθλητών που επιστρέφουν από προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα, χωρίς να υπάρχει ακόμη απόφαση για το αν θα ισχύει για τους 2 πρώτους ή τέσσερις πρώτους αθλητές.

Δείτε πιο αναλυτικά τους κανονισμούς εδώ

Αυτοί θα αρχίζουν να ισχύουν άμεσα!

 

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ Η IMMAF; 

Μένει τώρα να δούμε τί θα γίνει με τις ΜΜΑ και το Grappling. Ειδικά το πρώτο θα μπορούσε να τεθεί υπό την σκέπη της νέας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΜΜΑ IMMAF, όμως η συγκεκριμένη για την ώρα είναι στη φάση δημιουργίας εθνικών ομοσπονδιών και είναι αμφίβολο αν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος τώρα.

Επίσης, ερωτηματικό είναι αν θα παραμείνουν οι ΜΜΑ υπό την αιγίδα της ΕΟΦΠ…

Μείνετε συντονισμένοι καθώς θα σας έχουμε απαντήσεις σε όλα αυτά σύντομα!