26/04/2024

Η ΕΟΦΠ και οι Έλληνες είχαν για ακόμη μία φορά την τιμητική τους

Μετά τη διεθνή καμπάνια που έκανε η FILA (παγκόσμια ομοσπονδία πάλης), η οποία εν πολλοίς στηρίχθηκε στην καμπάνια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, ως γνωστόν, κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της ΔΟΕ στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Μπουένος Άιρες, η πάλη κέρδισε την παραμονή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι (τουλάχιστον) το 2024.

Με τη συμβολική ειδική τελετή και το Διεθνές Τουρνουά Πάλης «ΟΛΥΜΠΙΑ 2013», που διεξήχθησαν στην Αρχαία Ολυμπία -όπου όλα ξεκίνησαν από την ιστορική Παλαίστρα και κορυφώθηκαν μπροστά στο μνημείο του αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων Γάλλου βαρόνου Πιερ Ντε Κουμπερτέν και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας-, η Ελλάδα έστειλε το δικό της ισχυρό και, όπως αποδείχθηκε, καταλυτικό μήνυμα για την σπουδαιότητα και την ιστορική αξία που έχει η Πάλη να παραμείνει αναπόσπαστο στοιχείο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ελληνικό μήνυμα και η ΕΟΦΠ ήταν που ενέπνευσαν την παγκόσμια κοινότητα και αποτελέσαν τον ακρογωνιαίο λίθο στη διεθνή καμπάνια της FILA, προκειμένου να κερδηθεί ο αγώνας αυτός με ιδιαίτερα θριαμβευτικό τρόπο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία έχοντας στη διάθεση της, ελάχιστα χρήματα, αλλά πρωτοποριακές ιδέες και σπουδαίες δράσεις, ξεχώρισε, πρωτοστάτησε, δικαιώθηκε και εν τέλει αναγνωρίσθηκε, παγκοσμίως!

Αμέσως μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα του Μπουένος Άιρες, η Ελλάδα και δη εκπρόσωποι της ΕΟΦ Πάλης έτυχαν πολύτιμων διακρίσεων:

­   Ο Πρόεδρος της ΕΟΦΠ και Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς και έγινε αντιπρόεδρος στη Μεσογειακή Ομοσπονδία Πάλης (Μεσογειακή Επιτροπή Ομοσπονδιών FILA).

­   Ο Ολυμπιονίκης Ηρακλής Δεσκουλίδης συμπεριελήφθη στην (δεσπόζουσα) Τεχνική Επιτροπή της FILA.

­   Ο (υπογράφων) επελέγη τρίτος μεταξύ 177 ομοσπονδιών – μέλη και των αντίστοιχων προτάσεων που υπέβαλαν αυτές για την κατάρτιση της ιδιαίτερα σημαντικής και νευραλγικής 13μελούς επιτροπής Media (& Marketing) της FILA.

­   Η αποκορύφωση ήρθε με την πανηγυρική εκλογή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Μαρίας Πρεβολαράκη, μεταξύ 1.000 και πλέον -εν ενεργεία- αθλητών, στην πρώτη θέση της ψηφοφορίας που διεξήχθη (στο περιθώριο του παγκόσμιου πρωταθλήματος πάλης της Βουδαπέστης) για τη στελέχωση της νεοσύστατης 7μελης επιτροπής αθλητών της FILA.

Την ίδια ώρα, η Κατερίνη επελέγη μεταξύ έξι υποψηφίων πόλεων (οι πέντε ήταν άλλων χωρών) και ανέλαβε τη φιλοξενία του παγκόσμιου πρωταθλήματος BeachWrestling (Πάλης στην Άμμο) για το καλοκαίρι (3 – 6 Ιουλίου) του 2014.

Για τον αγώνα που δώσαμε και κερδίσαμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ως ΕΟΦ Πάλης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ιδιαίτερα τον υπουργό κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό κ. Γιάννη Ανδριανό, καθώς και όλους τους εκπρόσωπους του ελληνικού κοινοβουλίου και των πολιτικών κομμάτων, τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιο Κοτζιά, τη διευθύντρια του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργία Χατζή – Σπηλιοπούλου, το σεβάσμιο μέλος της ΔΟΕ κ. Λάμπη Νικολάου, τον πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο αλλά και όλα τα μέλη της ΕΟΕ, τον Πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Ισίδωρο Κούβελο και τους συνεργάτες του στις σπουδαίες εγκαταστάσεις της ΔΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία, όπως και όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ιδιοκτήτες, εκδότες, διευθυντές, αρχισυντάκτες, δημοσιογράφους και τεχνικούς των έντυπων, των ραδιοτηλεοπτικών και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και τους μέχρι τώρα χορηγούς μας: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ – Cosmote, Attica bank, καθώς και την εταιρία Arte (που έφερε σε πέρας τη διοργάνωση της ειδικής τελετής στην Αρχαία Ολυμπία και την ελληνική καμπάνια), για την υπερπολύτιμη συμβολή τους.

Φυσικά, σας θέλουμε όλους πάντα (και ειδικά από δω και στο εξής) δίπλα μας!!! 

 

Πάρις Κουρτζίδης

Διευθυντής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Μάρκετινγκ ΕΟΦΠ

Mobile: +30 6907144117 & E-mail: pariskourtzidis@gmail.com