29/03/2024

Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Έτοιμος να γράψει ιστορία!

Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης μετά τον θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 που διεξήχθη στη Βουλγαρία είναι έτοιμος να γράψει ιστορία!

Ανακοίνωση ΕΟΠ

«Τα αγαθά κόποις κτώνται και ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έχει καταφέρει με το… σπαθί του να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης μετά τον θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 που διεξήχθη στη Βουλγαρία είναι έτοιμος να γράψει ιστορία!

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Μάλιστα η Παγκόσμια Ομοσπονδία σε ρεπορτάζ της έχει υπολογίσει ακόμα και το… χρυσό!

Όπως αναφέρει η UWW ο Κουγιουμτσίδης βρίσκεται στην 7η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των 79κ.. Αν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση θα κάνει άλμα τριών θέσεων και θα φτάσει στην τέταρτη θέση. Σε περίπτωση που ο Κουγιουμτσίδης ανέβει στο βάθρο τότε θα ανέβει στην 5η θέση της κατηγορίας του.

Το ρεπορτάζ έγινε με αφορμή το νέο τρόπο διεξαγωγής και βαθμολόγησης των αγώνων. Πλέον στις διοργανώσεις θα υπάρχουν 4 φαβορί ανά κατηγορία. Που σημαίνει ότι το πρώτο με το δεύτερο φαβορί της διοργάνωσης μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι μόνο στον τελικό.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη αυτό το ρεπορτάζ, καθώς αναγνωρίζεται για μία ακόμη φορά η αξία του. Αν τα καταφέρει το «φαινόμενο» τότε θα είναι το πρώτο μετάλλιο στην κατηγορία των Ανδρών στην ελευθέρα από το 2008! Πριν 14 χρόνια τα είχε καταφέρει ο Εμζάριος Μπεντινίδης.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πέντε αθλητές. Η Μαρία Πρεβολαράκη, θα επιδιώξει για μία ακόμη φορά να σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια βρίσκεται στην 28η θέση του ράκινγκ λιστ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική της αξία.

Η «Κυρία» της ελληνικής Πάλης έχει αποδείξει πολλάκις ότι ήταν και είναι από τις καλύτερες αθλήτριες των 53κ. και το ράκινγκ λιστ την αδικεί.  Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021 ήρθε δεύτερη. Στο παγκόσμιο κύπελλο το 2021 ήρθε πρώτη, ενώ στο πλούσιο παλμαρέ της από το 2017 έως και σήμερα έχει 14 μετάλλια σε Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μεγάλα διεθνή τουρνουά. 

Τέλος οι Γιώργος Πρεβολαράκης, Ηλίας Παγκαλίδης και Λαοκράτης Κεσίδης που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, δεν έχουν βαθμολογηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.»