28/03/2024

Γαλακτόπουλος: «Πρόκειται για θέατρο σκιών»

Την κινητοποίηση της ΕΟΕ ζητεί ο Πέτρος Γαλακτόπουλος ώστε να μην αφαιρεθεί η πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ολυμπιονίκης μας Πέτρος Γαλακτόπουλος μίλησε στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» για την πρόταση της ΔΟΕ να αφαιρεθεί η πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

«Πρόκειται για θέατρο σκιών από ανθρώπους που υποτίθεται ότι λατρεύουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα«, τόνισε ο χάλκινος ολυμπιονίκης στο Μεξικό το 1968 και ασημένιο στο Μόναχο το 1972.

«Απλώς θέλουν να μετατρέψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένα μεγάλο mall, με το μυαλό τους να περιστρέφεται μόνο γύρω από τα χρήματα. Το πώς θα γεμίσουν ακόμη περισσότερο τα ταμεία και η προσέλευση νέων χορηγών είναι το βασικό τους ενδιαφέρον και έτσι θυσιάζουν ένα από τα κορυφαία αθλήματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγεται από το 708 π.Χ.

Πρόκειται για θέατρο σκιών από ανθρώπους που υποτίθεται ότι λατρεύουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και τονίζουν πόσο σημαντική είναι η ολυμπιακή φλόγα που ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί που βρίσκεται θαμμένη και η καρδιά του εμπνευστή των σύγχρονων Αγώνων Πιέρ ντε Κουμπερτέν.

Θα πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνδυασμό με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και να αντιδράσουν έντονα. Αλλά και η διεθνής ομοσπονδία πιάστηκε στον ύπνο.

Θα έπρεπε πρώτα από όλα να αντιδράσουν οι φιλόσοφοι και οι αρχαιολόγοι, μήπως και εξηγήσουν σε αυτούς τους φωστήρες της ΔΟΕ τι σημαίνει πάλη. Παλαιότερα δεν είχαν δεχθεί το παγκράτιο στο πρόγραμμα, επειδή ο Πάπας είχε πει ότι είναι αγώνας αφιερωμένος στον Δία. Εδώ τι θα μας πουν; Μήπως το γκολφ, που μπαίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είναι πιο θεαματικό από την πάλη; Μην τρελαθούμε. Είναι αγώνισμα μονότονο, για να το παρακολουθούν μόνο εκείνοι που παίζουν. Όμως έχει μεγάλους χορηγούς που θα υποστηρίξουν το ολυμπιακό κίνημα. Κρίμα…«.