27/04/2024

Βλέπει μετάλλιο Παροτσίδης

Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή της Πάλης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια. Η κορυφαία διοργάνωση, έχει προσελκύσει τους καλύτερους αθλητές του κόσμου και από την πρώτη ημέρα οι αθλητές προσέφεραν πολύ υψηλό θέαμα.


Ο Αντώνης Παροτσίδης έκανε την καλύτερη εμφάνιση για τα ελληνικά χρώματα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και την Τρίτη (5/9) θα προσπαθήσει να βρεθεί στο βάθρο της κατηγορίας των 50κ. της ελληνορωμαϊκής.

Ο Ελληνας παλαιστής στα προκριματικά αντιμετώπισε τον Κέβιν Ρικάρντο Βλεερμούις από τη Ναμίμπια. Με το τέλος της πρώτης περιόδου ο Παροτσίδης είχε προβάδισμα με 4-1. Ο Αφρικανός στη δεύτερη περίοδο κατάφερε να προηγηθεί με 6-4, όμως έγινε ένσταση από την ελληνική πλευρά – αφού η προσπάθεια έγινε εκτός του αγωνιστικού χώρου – την οποία και κέρδισε. Ετσι το σκορ έγινε 4-2, ο Βλεερμούις ισοφάρισε σε 4-4, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και ο αγώνας, αλλά λόγω καλύτερων τεχνικών βαθμών την πρόκριση στους «16» πήρε ο Παροτσίδης.

Ο Ελληνας παλαιστής στον αγώνα που οδηγούσε στα προημιτελικά βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Κεν Ματσούι από την Ιαπωνία . Εκεί, ο Παροτσίδης λύγισε με 5-1, όμως η πορεία του δεν σταμάτησε.

Ο Ιάπωνας, έφτασε στα ημιτελικά της κατηγορίας όπου νίκησε τον Ρώσο Βλάντιμιρ Ζαμπεϊβόροτα, πέρασε στον τελικό και «τράβηξε» μαζί του τον Έλληνα παλαιστή. Έτσι, ο Παροτσίδης θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ τον Μεξικανό Χοσέ Αλμπέρτο Σανταμαρία και σε ενδεχόμενη νίκη μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο.

Διαβάστε περισσότερα: www.elop.gr