18/04/2024

Αθηνά Γιαγτζόγλου: Έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια της πάλης στα 16!

Μία σπουδαία επιτυχία στην κατηγορία των 50 κιλών πέτυχε η Αθηνά Γιαγτζόγλου αφού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κροατίας πήρε το χρυσό μετάλλιο.Η ίδια μίλησε στο Fightsports.gr για το πως μπόρεσε να συνδυάσει σχολείο και πρωταθλητισμό και πως έφτασε σε αυτή την τεράστια επιτυχία. Αναλυτικά:

Αθηνά πέτυχες κάτι σπουδαίο σε ένα άθλημα όπως η πάλη που οι διακρίσεις έχουν αραιώσει αρκετά. Το περίμενες να πιάσεις κορυφή και ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

“Όταν κατέκτησα την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο ήξερα ότι το επόμενο βήμα δηλαδή το παγκόσμιο ήταν κάτι πολύ απαιτητικό για αυτό και δούλεψα σκληρά έκανα προετοιμασία και πήγα εκεί για να πάρω το χρυσό. Είχα σιγουριά για τον εαυτό μου και μηδενικό άγχος και κατάφερα να ανέβω στην κορυφαίο σκαλί του βάθρου .Ο επόμενος στόχος είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Σουηδία και ελπίζω και εκεί να ανεβάσω για άλλη μια φορά την Ελλάδα με την 1η θέση».

Όπως διαβάσαμε είσαι μικρή σε ηλικία, και πήγαινες μέχρι φέτος σχολείο. Πως κατάφερες να συνδυάσεις προπόνηση και σχολείο;

«Ειμαι 16 χρονών (1η λυκείου),τα καταφέρνω καλά και στο σχολείο καθώς βγάζω μέσο όρο 19-19,5.Δεν είναι δύσκολο άπλα θέλει χαρακτήρα. Αντί να κάτσω να διαβάσω και μετά να παίξω στο κινητό μου κάνω 3ωρη προπόνηση,δεν λέω είναι κουραστικό άλλα νομίζω ότι όλα συνδυάζονται όταν υπάρχει θέληση».

Πως αντιμετωπίζουν τα παιδιά της ηλικίας σου που ασχολείσαι με ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό σπορ;

«Τα παιδιά στην ηλικία μου θεωρούν πολύ απαιτητικό το σπορ και θαυμάζουν όταν γυρνάω με διακρίσεις,αλλά και πολλές φορές μου λένε να κάτσω να ξεκουραστώ ή να βγούμε για καφέ κάτι που είναι αδύνατο σύμφωνα με τους στόχους μου».

Ένα μήνυμα στους Έλληνες μέσα από την διάκριση που πέτυχες;

«Έχω να πω σε όλους να σέβονται πάντα έναν αθλητή!Άσχετα αν στους αγώνες είχε μεγάλη επιτυχία ή όχι!Αγωνίζονται κάθε μέρα για το καλύτερο και κάνουν μια πολύ σκληρή ζωή γεμάτη κόπο και απαιτήσεις.Για αυτό αν δείτε πότε κάποιον αθλητή σε αγώνες χειροκροτήστε τον! Γιατί δεν αγωνίζεται μόνο για τον εαυτό αλλά για την τιμή της χώρας του».